Raahe Power putosi neljän jou­kos­ta

Raahe Powerin päivä Tampereella ei ollut paras mahdollinen ja joukkue hakee vauhtia toiseksi korkeimmalta tasolta.
Raahe Powerin päivä Tampereella ei ollut paras mahdollinen ja joukkue hakee vauhtia toiseksi korkeimmalta tasolta.
Kuva: Roy Viitanen

Raahe Powerin A-tytöt hävisivät lauantaina kaikki kolme otteluaan SM-sarjan A-poolin turnauksessa Tampereella. Raahe Powerin peli ei lähtenyt kunnolla kulkemaan normaalia rataa, vaikka päivä alkoi ihan hyvällä ottelulla.

– Ei missään vaiheessa oikein oltu omalla tasolla. Muut oli tänään parempia, Raahe Powerin valmentaja Jarno Saarela kommentoi.

Suomen neljän parhaan A-tyttöjoukkueen turnaus alkoi päivän parhaalla ottelulla Salon Viestiä vastaan.

– Ihan hyvä peli ja tiukkaa vääntämistä. Toisessa erässä oli eräpallo ja hallittiin peliä, mutta ei vain riittänyt,Saarela sanoi.

Salon Viesti vei avauserän ja käänsi toisen erän itselleen Raahe Powerin hölmöiltyä eräpallon sekän sen jälkeiset pallot. Viestin voittolukemat kirjattiin 2-0 (25-21, 27-25).

Heikko avausottelun lopetus kantoi toiseen otteluun Rantaperkiön Iskua vastaan. Turnausjärjestäjä Isku pelasi päivän parhaan pelinsä raahelaisia vastaan ja voitti selvästi 2-0 (25-19, 25-11).

– Antoivat sellaisen oppitunnin, että pitäisi olla koko ajan hereillä, Saarela sanoi.

Päivän päätösottelussa Liedon Parma voitti Raahe Powerin 2-0 (25-18, 25-20). Kolmen ottelun tappio tarkoitti Raahe Powerin putoamista pykälää alemmaksi seuraavaan pooliturnaukseen.

Neljän parhaan joukossa jatkavat Tampereen turnauksen voittanut Salon Viesti ja kakkonen Liedon Parma. Astetta alemmaksi Raahe Powerin tapaan putosi Rantaperkiön isku. B-poolista A-pooliin nousivat Ylöjärven Ryhti ja Nurmon Jymy.

A-tyttöjen SM-sarjassa Liedon Parma on ollut vahva läpi kauden. Lietolaisten takana on kuusi-seitsemän joukkuetta, joiden kohdalla päivän kunto määrittelee ovatko joukkueet neljän joukossa vai ei.

Seuraava pooliturnaus pelataan tammikuussa. Raahe Powerin ja Rantaperkiön Iskun kanssa kahta nousupaikkaa A-pooliin tavoittelevat Nurmon Jymyn 2-joukkue ja helsinkiläinen Naarasleijonat.

Tammikuussa jatkuu myös naisten 2-sarja, jossa loppiaisena käynnistyy ylempi jatkosarja.

– Nyt vedetään joulutauolla vähän happea ja sitten palataan treeniarkeen taas, Saarela sanoi.