Raaheen on nou­se­mas­sa uusi val­ta­kun­nan­sa­li

Turkulainen Julie Kiianlinna, rovaniemeläinen Netta Olander ja oululainen Reetta Kumpulainen ovat vapaaehtoisina rakentamassa Jehovan todistajien uutta valtakunnansalia Mettalanmäelle. Helsingistä alkuviikosta saapunut Anni Pitkänen on yksi Jehovan todistajien Raahen uutta valtakunnansalia tekevistä vapaaehtoisista. Raaheen rakennetaan Jehovan todistajien uutta valtakunnansalia mettalanmäelle.
Turkulainen Julie Kiianlinna, rovaniemeläinen Netta Olander ja oululainen Reetta Kumpulainen ovat vapaaehtoisina rakentamassa Jehovan todistajien uutta valtakunnansalia Mettalanmäelle.
Turkulainen Julie Kiianlinna, rovaniemeläinen Netta Olander ja oululainen Reetta Kumpulainen ovat vapaaehtoisina rakentamassa Jehovan todistajien uutta valtakunnansalia Mettalanmäelle.
Kuva: Vesa Joensuu

Jehovan todistajien uusi valtakunnansali on nousemassa Raaheen Mettalanmäelle. Työt alkoivat elokuun alussa vanhan valtakunnansalin purkamisella. Sen jälkeen samalle tontille alettiin rakentaa uutta salia.

Nyt työmaalla on päästy jo sisätöihin. Valmista pitäisi olla vuoden loppuun mennessä.

– Tämä talvi vähän yllätti, Anton Hotti kertoo.

Ennen lumentuloa pihatöissä ei päästy siihen asti kuin oli tarkoitus.

Hotti on ensimmäisellä pidemmällä vapaaehtoisjaksollaan. Hänen vastuullaan on työnjohto.

Viime viikkoina työmaalla on ollut 30 vapaaehtoista, Hotti kertoo. Työntekijämäärä vaihtelee aina tilanteen mukaan. Rakennustöiden lisäksi myös muut työt tehdään vapaaehtoisvoimin. Heti työmaan aitojen toisella puolella on keittiökontti, joten ruokahuolto hoituu kätevästi.

Töitä ei tehdä kaiken aikaa samalla porukalla, vaan vapaaehtoisia tulee Raaheen esimerkiksi viikoksi tai pariksi. Tuleminen järjestyy esimerkiksi pyytämällä töistä vapaata.

Rakentajia on saapunut ympäri Suomea. Hotti asuu vaimonsa kanssa Heinolassa. He ovat olleet Raahessa elokuun alusta saakka.

Pintakäsittelytöitä ja maalausta tekevä helsinkiläinen Anni Pitkänen saapui Raaheen viime viikon alussa. Eristeitä mittaavat ja leikkaavat Julie Kiianlinna ja Netta Olander ovat olleet Raahessa jo pidempään. Turkulainen Kiianlinna tuli töihin elokuun lopussa. Rovaniemeläinen Olander puolestaan saapui lokakuun alussa. Hänen on tarkoitus olla rakentamassa marraskuun loppuun saakka.

Samoissa hommissa oleva oululainen Reetta Kumpulainen puolestaan käy Raahessa aina parin viikon välein yhdestä kolmeen päivään kerrallaan.

Olander ja Kiianlinna ovat olleet aiemmin yhdessä vapaaehtoistöissä Jehovan todistajien rakennustyömailla. Kumpulainen ja Olander taas ovat olleet yhtä aikaa muissa vapaaehtoistöissä.

Kun pesti Raahessa päättyy Olanderilla ei ole tiedossa seuraavaa vapaaehtoiskohdetta, mutta sellaisen löytyminen on toiveissa.

Kun työt Raahessa loppuvat, valtakunnansalin pihalla olevat työmaakontit lähetetään konttihuoltoon. Raaheen kontit tulivat Keuruulta.

Lue lisää maanantain 11. marraskuuta Raahen Seudusta.