Tilaajille

Raa­he­lai­nen jää­kiek­ko­maa­li­vah­ti Mikko Taari torjui Rans­kas­sa vain voit­to­ja - nyt mies on ter­vee­nä ko­ro­na­ka­ran­tee­nis­sa Sa­von­lin­nas­sa

Mikko Taari palasi Ranskasta Suomeen viime viikolla, kun kiekkokausi lopetettiin kesken.

Raahelainen jääkiekkomaalivahti Mikko Taari pääsi toteuttamaan yhtä unelmaansa tänä talvena. Mies torjui kiekkoja Ranskan neljänneksi korkeimmalla sarjatasolla, III-divarissa, pelaavassa Reimsin joukkueessa. Ja hyvin torjuikin. Hän oli joukkueensa ykkösmaalivahti, eikä joutunut poimimaan kumilätkää kovin montaa kertaa selkänsä takaa. 14 ottelussa päästettyjen maalien keskiarvo oli 1,11, ja voittoprosentti oli täysi sata. Sitä se oli koko joukkueella, sillä Reims voitti yhtä vaille kaikki ottelut varsinaisella peliajalla. Yksi voitto tuli jatkoajalla.

Seurassa odotettiin kovasti pudotuspelejä ja muiden lohkojen kärkijoukkueiden kohtaamisia, mutta lopulta playoffs-otteluita ei pelattu ollenkaan. Virallinen päätös asiasta tuli viime maanantaina. Syynä oli koronavirusepidemia, joka on lopettanut lähes kaiken urheilun maailmasta. Taaria harmittaa, mutta hänellä riittää ymmärrystä tehdylle ratkaisulle.