Raa­he­lais­ta skeit­ti­hal­lia aut­ta­nut Joonas Dons­koi: "Pitää varmaan kesällä käydä ko­kei­le­mas­sa, pysyykö yhtään enää laudan päällä"

NHL-kiekkoilija haaveili nuorena skeittihallista. Nyt hän halusi auttaa kotikaupunkinsa skeittaajia.

Raahelaislähtöinen NHL-jääkiekkoilija Joonas Donskoi kertoo Raahen Seudulle, että hän halusi lähteä tukemaan raahelaista skeittihalli Puljua, koska nuorten monipuolinen harrastaminen on hänelle tärkeää.

Donskoi lahjoitti Raahen rullalautailijat ry:lle 2300 euroa, jotta yhdistys pystyi maksamaan vuokravelkansa pois.

– Kiitoshan koko Puljun toiminnasta menee Ylikuljun Henrille, ja muille, ketkä sen ovat talkoovoimin aloittaneet ja laittaneet pystyyn. Tuli vaan puhetta Henkan kanssa, että Puljulla on ollut vaikeaa, niin halusin lähteä tukemaan. Mitä enemmän harrastusmahdollisuuksia nuorille on, niin aina parempi. Skeittaus ja potkulautailu ovat kuitenkin suhteellisen helppoja harrastuksia aloittaa.

Donskoi nostaa esiin myös hallin monipuolisuuden, eli skeittihalli ei ole vain paikka, jossa rullalautaillaan.

– Se on varmasti semmonen paikka, missä on myös hyvä viettää aikaa koulun jälkeen ja sosialisoitua, Donskoi alleviivaa.

Joonas Donskoi harrasti itse nuorempana rullalautailua, mutta se on jäänyt kiireiden keskellä. Nyt hän lupaa, että ensi kesänä saattaa olla aika palata skeittaamisen pariin.

– Muistan kun itse vielä nuorempana skeittasin, niin mietittiin monesti kavereiden kanssa, kuinka siistiä olisi, kun olisi tuommonen halli. Pitää varmaan kesällä käydä kokeilemassa, pysyykö yhtään enää laudan päällä, Donskoi nauraa.

Perjantainen uutinen Donskoin antamasta tuesta levisi koko jääkiekkomaailman tietoisuuteen. Maanantaiaamuna myös NHL.com-sivusto uutisoi Donskoin hyväntekeväisyydestä. Nyt Pulju tunnetaan myös Pohjois-Amerikassa.

– En voi muuta kuin kiittää Joonasta. Hän ei varmaan tajua itsekään, kuinka iso juttu tämä on minulle. Vaikka ei puhutakaan miljoonasijoituksista, Ylikulju kiittelee.

Ylikulju on siirtymässä itse sivuun yhdistyksen puheenjohtajan paikalta.

– Periaatteessa samana päivänä, kun olin Donskoihin yhteydessä, oli puhe Puljun poikien kanssa, että hekin haluavat auttaa minua ja päästävät minut eläkkeelle. Eli meille tulee uusi puheenjohtaja, Ylikulju kertoo.

Raahen kaupunki maksaa puolet Puljun vuokrasta, toinen puolikas tulee yhdistykseltä. Ylikulju kertoo, että Puljun tilanteesta keskusteltiin Donskoin kanssa jo vuosi sitten. Kiekkoilija on luvannut auttaa jatkossakin, mikäli tarvetta tulee.

– Donskoi kysyi, että millaisia summia velkaa on. Sanoin, että vuokria on rästissä parilla tonnilla. Hän sanoi, että kuittaan sen alkuun ja katsotaan myöhemmin lisää, Ylikulju myhäilee.

Lue Henri Ylikuljun tunnelmia parin vuoden takaa tästä.

Lisää aiheesta keskiviikon 15.5. Raahen Seudussa.