Hyvää itsenäisyyspäivää! : It­se­näi­syys­päi­vän Raahen Seutu il­mes­tyy nä­köis­leh­te­nä

Mainos: Tutustu Raahen Seutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Raahen ja Py­hä­joen

Pyhäjoen Näyttelijöiden kantavat voimat yllätettiin ensi-illassa. Kuvasta puuttuu näyttelijä-puvustaja Outi Viirret.
Pyhäjoen Näyttelijöiden kantavat voimat yllätettiin ensi-illassa. Kuvasta puuttuu näyttelijä-puvustaja Outi Viirret.

Suomen Harrastajateatteriliitto on myöntänyt ansioituneille harrastajateatterin tekijöille näyttämötyön tunnustusmerkkejä Raaheen ja Pyhäjoelle.

Raahen Teatterin "Jees, leski-yli-insinöörskä!" sanoi vääpeli Ryhmy -näytelmän ensi-illassa keskiviikkona myönnettiin tunnustusmerkit Riikka Konoselle, Jussi Konoselle, Ulla Selkäinaholle ja Esko Selkäinaholle.

Riikka Kononen hyppäsi teatterin kannatusyhdistyksen puheenjohtajan saappaisiin Marja-Leena Kyrön jälkeen ja on puheenjohtajan tehtäviensä ohella puvustanut ja hoitanut teatterin tarpeistoa. Puolisonsa Jussi Kononen puolestaan on teatterin korvaamaton tekniikkavastaava. Molemmat ovat myös loikanneet rohkeasti näyttämön puolelle. Riikka Konosen vanhemmat Esko ja Ulla Selkäinaho ovat ottaneet Raahen Teatterin kuin toiseksi kodikseen tehden lukemattomat määrät talkootunteja, Esko erityisesti kiinteistöä ehostaneena uudis- ja korjausrakentajana.

Pyhäjoen Näyttelijöiden Kolmen Töräpään tarina -ensi-illassa myönnettiin tunnustusmerkit pitkäaikaisille teatterin harrastajille ja uutterille kehittäjille Tarja ja Jari Ruotsalaiselle, Paula Tuomikoskelle, Jorma Hiitolalle, Outi Viirteelle, Hilkka Bäckmanille, Päivi Rautiolle, Tuula Karjalaiselle, Jussi Karkulahdelle, Minna Männikölle, Mari Helaakoskelle ja Pauli Rautiolle.

Pyhäjokinen harrastajateatteri on kasvanut pääosin tämän joukon varassa, joka on esiintynyt lähes jokaisessa Pyhäjoella reilun kymmenen vuoden aikana nähdyssä näytelmässä.

Tunnustusmerkki myönnettiin myös Jukka Partaselle, jonka käsialaa tänä kesänä nähtävä kantaesitys on. Teatteritoiminta virisi vuonna 2006 uudestaan Pyhäjoella niin ikään Partasen kirjoittaman Virtaa, virtaa! -näytelmän ansiosta. Partanen on myös vastannut kaikista vuosien varrella näytelmissä tarvituista musiikkiosuuksista ja niiden harjoittamisesta.