Raahen Kuitu päätti va­lo­kui­tu­ra­ken­ta­mi­ses­ta

Raahen Kuidun hallitus päätti keskiviikkona pidetyssä kokouksessa käynnistää valokuiturakentamisen. Rakentaminen toteutuu alkuperäisen suunnitelman mukaan ja rakentamistyöt pyritään käynnistämään mahdollisimman nopeasti. Ensimmäiset valokuidun rakennusalueet ovat Arkkukari, Mattilanperä, Saloinen sekä Vihannin ja Kopsan välinen osuus.

Kyseessä on projekti nopeiden ja toimintavarmojen valokuituyhteyksien rakentamisesta Raaheen. Valokuidun avulla tullaan pääsemään nettiyhteysnopeuksiin, jollaisia ei ole aiemmin ollut kaikille tarjolla.

Rakentamispäätöstä tukivat Raahen yli 1000 liittymätilausta. Eniten tilauksia on tullut Pattijoelta, Saloisista, Raahen postinumeroalueilta sekä Arkkukarista. Tämän kesän rakentamisalueille on mahdollista tehdä tilauksia siihen saakka, kun rakentamistyöt käynnistyvät.

Raahen valokuituhanke on jaettu kahdelle eri urakoitsijalle. Raahen alueen rakentamisesta ja toteuttamisesta vastaa Relacom ja Vihannin alueen osuudesta Voimatel.

– Raahe on meidän näkökulmastamme todella mielenkiintoinen kohde ja mittava työmaa. Valmistelevia töitä on tehty jo esimerkiksi lupien osalta. Rakentamissuuntien selvittyä pystymme kertomaan lisää hankkeen aikatauluista, tiivistää Relacomin yksikön päällikkö Petteri Heusala.

Raahen Kuidun päätös rakentamisen käynnistämisestä oli yksimielinen. Tilauksia on tullut koko ajan enemmän ja valmistelevat työt ovat sujuneet suunnitelmien mukaisesti.

– Nyt on viimeistään se aika, kun kaikkien kannattaa tulla yhteiseen hankkeeseen mukaan. Valokuidun rakentaminen on nyt varmistunut, sillä Raahen Kuidulla on voimakas tahto oman toimintaympäristön kehittämiseen, luonnehtii Raahen Kuidun toimitusjohtaja Lasse Lahti.

Tilauksen tehneisiin kiinteistöihin tehdään parhaillaan materiaalihankintoja ja teiden varressa työskentelyyn haetaan lupia. Kesän aikana käynnistyvät myös kiinteistökartoitukset, joissa määritellään kuhunkin kiinteistöön tulevan kuidun reitti.

Raahen Kuidulle on myönnetty kaksi miljoonaa euroa valtion tukea valokuiturakentamiseen. Lisäksi Raahen kaupunki on sitoutunut samansuuruisen kuntaosuuden maksamiseen. Valokuituhankkeen luomalla tietoliikennerakenteella nähdään olevan suuri merkitys alueen kehityskykyyn ja vetovoimaan.