Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan kesän ajalle - tutustu ja hae tästä

Pääkirjoitus
Tilaajille

Raahen rau­hoi­tus­ai­ka voi olla yli­mi­toi­tet­tu

On oltava valmius pitää huolta siitä, että Raahe ei jämähdä paikalleen.

Uuden kaupunginjohtajan valinta etenee Raahessa kuin juna – suoraan ja vauhdilla. Kaupunginhallitus päätti keskiviikkona ennakoidusti esittää, että kaupunginvaltuusto tekee maanantaina päätöksen Leena Mikkola-Riekkisen valitsemisesta virkaan kolmeksi vuodeksi. Pöytäkirja kertoo hallituksen keskiviikkoisen kokouksen kestäneen kaikkine vaiheineen vain 43 minuuttia. Esitystä kaupunginjohtajaksi valittavasta henkilöstä ei siis pitkään pähkäilty, ja miksipä olisikaan, koska viran täyttämisen askelmerkit ovat olleet koko ajan valmiiksi määriteltyinä.

Raahen kaupunkiorganisaatiolle entuudestaan tutun Mikkola-Riekkisen valinta kaupunginjohtajaksi toteuttaa ennen kaikkea tarvetta ja tarkoitusta tilanteen rauhoittamiseen. Rauhallinen ja kokenut virkajohtaja on varma valinta, kun on tarve parsia hajallaan olevat palaset yhteen, palauttaa työrauha ja saada perusarki rullaamaan. Jonkinlainen kysymysmerkki on kuitenkin se, millä tavalla kaupungin ylin virkahenkilöjohto kykenee ilmentämään Raahenkin toivetta dynaamisesta, eteen päin pyrkivästä ja reaktiovalppaasta kaupungista.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehdet ke ja pe sekä arkisto Kuvagalleriat ja videot Uutiset sähköpostiisi ke ja pe