Tilaajille

Raahen ri­kos­mää­räs­tä vii­den­nes pois – huu­maus­ai­ne­ri­kok­sis­sa silti nousua

Tammi–kesäkuun aikana poliisin tietoon tulleiden rikosten määrä on laskenut Raahessa viidenneksellä. Siikajoella rikosmäärissä on hienoista kasvua, Pyhäjoella tilastolukema romahti kolmasosaan aiemmasta. Poliisi muistuttaa, että prosentit eivät kerro kaikkea.

Oulun poliisin tietoon tulleiden rikosten määrä tammi–kesäkuun aikana on koko poliisilaitoksen alueella vähentynyt noin 14 prosenttia vuoden takaiseen verrattuna. Alkuviikosta julkaistujen tilastojen mukaan Raahessa rikosten määrä on laskenut vielä enemmän. Pudotusta vuoden takaiseen on yli 20 prosenttia. Henkeen ja terveyteen kohdistuneet rikokset ovat laskeneet liki puolella, omaisuusrikokset kolmanneksella ja liikennerikoksetkin viidenneksellä.

– Se on positiivinen trendi. Uskon, että meidän toimintamme rikosten tutkinnassa on isossa kuvassa yksi osanen, mutta merkittävä tekijä tässä on korona. Kyllä sillä on ollut vähentävä vaikutus. Ihmiset ovat olleet varovaisempia. Yleisillä paikoilla tapahtuu vähemmän ja se näkyy juuri omaisuus- ja väkivaltarikoksissa, Raahen poliisiaseman rikoskomisario Hannu Mensonen pohtii.