Raahen Seudun edus­kun­ta­vaa­li­ko­ne avautui – ­Vas­taa ja löydä sinulle sopivin eh­do­kas!

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan kesän ajalle - tutustu ja hae tästä

Raahen seu­tu­kun­nan kes­kus­ta­nuo­ret liit­tyi­vät suuren salin rin­ta­maan

Raahen seutukunnan keskustanuoret vaativat sarjaotteluihin sopivaa salia Saloisiin.

Raahessa pitää olla sarjatasoinen liikuntasali. Sellainen tulisi rakentaa Saloisten koulukeskukseen, katsoo Raahen seutukunnan keskustanuorten yhdistys.
Raahessa pitää olla sarjatasoinen liikuntasali. Sellainen tulisi rakentaa Saloisten koulukeskukseen, katsoo Raahen seutukunnan keskustanuorten yhdistys.
Kuva: Arkisto / Roy Viitanen

Raahen seutukunnan keskustanuoret on pohtinut keskuudessaan Raahen urheilusalijupakkaa. Järjestö yhtyy monien urheiluseurojen kantaan vaatimaan Saloisten koulukeskukseen suurempaa liikuntasalia.

Saloisten uuteen koulukeskukseen on päätetty rakentaa 650 neliömetrin liikuntasali, joka ei ole riittävä virallisia futsal- ja salibandyotteluita varten. Keskustanuorten mielestä reilut 300 lisäneliötä saadaan lisättyä saliin vielä kohtuumaltillisin kustannuksin.

Raahen liikuntahallia vaivaa sisäilmaongelma. Raahessa ei ole nyt eikä kaupunginhallituksen päätöksen jälkeen tulevaisuudessakaan terveitä tiloja järjestää virallisia salibandy- ja futsal-otteluita. Vastikään rakennetun Antinkankaan uuden koulun sali on myös liian pieni virallisia otteluita varten. Jos isoa salia ei pian saada, ovat sarjapelit vaarassa loppua, ja sitä Raahen seutukunnan keskustanuoret eivät hyväksy.

– Raaheen täytyy rakentaa uudet tilat sarjatason salibandy- ja futsal-otteluiden mahdollistamiseksi liikuntahallin sisäilmaongelmia silmällä pitäen. Saloisissa rakennetaan uutta koulukeskusta, johon olisi hienoa saada 924 neliön sali otteluita varten, sanoo Raahen seutukunnan keskustanuorten puheenjohtaja Tuomas Tornberg.

– Mikäli Saloisten koulukeskukseen ei saada isompaa salia, on muutaman vuoden sisällä investoitava täysin uusia liikuntatiloja, sanoo seutukunnan keskustanuorten varapuheenjohtaja Elias Tornberg.

Raahen seutukunnan keskustanuoret peräänkuuluttaa Saloisten koulukeskuksen suunnitteluun ja rakentamiseen pitkän tähtäimen päätöksiä.

– Jos Saloisten koulukeskuksen yhteyteen rakennettaisiin 924 neliön liikuntasali, säästyisi Raahen kaupunki suuremmilta investoinneilta Raahen liikuntahallin elinkaaren päätyttyä, sanovat nuoret.

Raahen seutukunnan keskustanuoriin kuuluu raahelaisia, pyhäjokisia ja siikajokisia nuoria.