Raahen Wei­ja­reil­le SM-prons­sia

Raahen Weijareiden yli 60-vuotiaiden joukkue voitti SM-pronssia Vierumäellä. Joukkueen saldoksi tuli turnauksesta kaksi voittoa ja saman verran tappioita.
Raahen Weijareiden yli 60-vuotiaiden joukkue voitti SM-pronssia Vierumäellä. Joukkueen saldoksi tuli turnauksesta kaksi voittoa ja saman verran tappioita.

Raahen Weijarit voitti viime viikonloppuna veteraanijääkiekossa yli 60-vuotiaiden SM-pronssia.

Raahelaiset voittivat Vierumäellä kaksi ja hävisivät kaksi ottelua. Pronssi tyydytti joukkueessa pelannutta Jouko Kalliota.

– Nyt olisi ollut hyvät mahdollisuudet kultaotteluun, mutta meiltä jäi hyviä pelaajia erinäisten syiden takia pois. Saatiin kuitenkin joukkue kasaan, eli meitä oli 11 ja maalivahti. Porukka oli pronssiin ihan tyytyväinen. Kolme erää meillä meni heikommin, ehkä tuli vähän väsy, Kallio arvioi.

Weijareille on tullut vuosien varrella menestystä niin SM- kuin MM-kisoistakin. Edellisissä MM-kisoissa yli 60-vuotiaiden joukkue oli neljäs. Nyt tähtäin onkin jo seuraaviin maailmanmestaruuskisoihin, jotka kamppaillaan Helsingissä vuonna 2021.

– Sinne saadaan kova porukka, kun niin sanotuista viisikymppisistä siirtyy pelaajia kuuteenkymppiin, Kallio ennakoi.

Weijareilla on tällä hetkellä kaksi joukkuetta: yli 50- ja yli 60-vuotiaat. Pelaajia on kaikkiaan yli 50.

Veteraanisarjoihin hyväksytään mukaan yli 35-vuotiaita kiekkoilijoita. Nyt Weijareissa suunnitellaan myös yli nelikymppisten porukan perustamista.

Weijarit pelaa talvella turnausmuotoista sarjaa Pohjois-Suomen porukoita vastaan. Lisäksi he käyvät myös joka kevät Tampereella niin sanotussa kauden päätösturnauksessa.

– Harjoittelemme kolme kertaa viikossa ja porukka on hyvässä kunnossa.

Pronssijoukkueessa pelasivat: Pentti Tokola (mv), Ari Pohjola, Seppo Vikiö, Pasi Leinonen, Juha Patanen, Reijo Ojala, Jouko Kallio, Veli Lindelä, Jukka Siniluoto, Juha Mikkola, Ilkka Palsola ja Jukka Räsänen.