Raahen yt-neu­vot­te­lu­jen lop­pu­tu­le­ma: Toi­min­nan ja ra­ken­tei­den muu­tok­sil­la noin kym­me­nen mil­joo­nan säästöt

Raahen kaupungin yt-neuvottelut päättyivät keskiviikkona. Elokuussa annetun neuvotteluesityksen mukaisesti neuvottelujen lopputulemana ei esitetä henkilöstön irtisanomisia tai lomautuksia.

Neuvotteluissa todettiin, että organisaation tehostamistavoite pystytään täyttämään organisaatiorakenteen muutoksilla ja palveluverkon tiivistyksellä sekä henkilöstön eläköitymisiä hyödyntämällä ja määräaikaista henkilöstöä vähentämällä. Neuvottelujen päätösasiakirjassa esitetään toimenpiteitä, joiden toteutuessa Raahen kaupunki saavuttaisi seuraavien viiden vuoden kuluessa yhteensä noin 10,3 miljoonan euron kustannussäästöt.

Kaupunginhallitus käsittelee neuvottelutulosta tulevana maanantaina. Kaupunginjohtaja Ari Nurkkala esittää, että hallitus esittäisi neuvottelutuloksen edelleen kaupunginvaltuuston hyväksyttäväksi. Valtuuston käsittelyyn asia tulee 28. lokakuuta.

Neuvottelutuloksen täytäntöönpano alkaa, jos kaupunginhallitus ja -valtuusto hyväksyvät kaupungin organisaatiorakenteeseen ja palveluverkkoon esitetyt muutokset.