Raahen yt-tu­los tar­vit­see enää val­tuus­ton hy­väk­syn­nän

-
Kuva: Vesa Joensuu

Raahen kaupungin organisaatiouudistuksen sekä tavoitellut noin kymmenen miljoonan euron kustannussäästöt mahdollistava yt-neuvottelujen lopputulos vaatii enää kaupunginvaltuuston hyväksynnän. Kaupunginhallitus käsitteli yt-neuvottelujen lopputulosta maanantaina ja päätti äänin 7-4 esittää neuvottelun lopputuloksena syntynyttä esitystä myös valtuuston hyväksyttäväksi.

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Jarmo Myllymäki (kesk) sanoo henkilökohtaisesti olevansa tyytyväinen saavutettuun lopputulokseen. Hän korostaa, että yt-neuvottelun lopputuloksen hyväksymisellä ei vielä lopeteta mitään koulua tai myydä yhtään rakennusta.

– Päästäksemme nyt hyväksyttyihin lopputuloksiin on kuitenkin välttämätöntä tehdä päätöksiä myös tulevaisuudessa. Kaikki lopettamis- ja myyntipäätökset tehdään siis aikanaan, eli yksityiskohtainen työ asian ympärillä jatkuu, mutta tavoite on nyt selvä ja asetettu, hän toteaa.

Asiasta kaupunginhallituksessa käyty äänestys koski Sari Pekkalan (kesk) esittämää lisäystä päätöstekstiin. Hän esitti päätökseen lisättäväksi, että hallitus esittäisi yt-neuvottelun lopputuloksena syntynyttä esitystä hyväksyttäväksi kaupunginvaltuustolle siten, että jokainen budjettivaikutuksellinen asiakokonaisuus käsitellään ja päätetään erikseen ja niiden täytäntöönpano käynnistetään päätöksenteon jälkeen.

Äänestyksen hävinnyttä Pekkalan esitystä kannattivat Pekka Poukkula (kesk) ja Tarja Ollanketo (vas). Äänensä lisäysesitykselle antoi myös Risto Heinonen (vas).

Kaupunginvaltuusto käsittelee viime viikolla päättyneiden Raahen kaupungin yt-neuvottelujen lopputuloksena syntynyttä esitystä organisaation kehittämisestä 28. lokakuuta.