Raa­hes­sa jo yli 700 jal­ka­pal­loi­li­jaa

Raahessa on jo yli 700 jalkapalloilijaa.
Raahessa on jo yli 700 jalkapalloilijaa.

Raahelaisten jalkapallon sarjapelaajien määrä on kasvanut yli 700:ään AS Moonissa, FC Raahessa ja Pattijoen Tempauksessa. Nopeinta kasvu on ollut FC Raahessa, jossa tyttöpelaajia on nyt 143 ja poikapelaajia 361.

FC Raahen juniorimäärä on kasvanut uuteen ennätykseen, kun lisenssipelaajien määrä ylitti viime viikolla 500 rajapyykin. Harrastajamäärän kasvaessa uusia vetäjiä on lähtenyt mukaan toimintaan 12 ja ohjaajia on nyt kaikkiaan 63. Jokainen vapaaehtoinen valmentaja mahdollistaa noin kymmenelle nuorelle jalkapalloharrastuksen.

Jatkuvan koulutuksen avulla raahelaisseurassa halutaan kehittää valmentajien harjoitusten suunnittelua ja koutsausta, jotta pelaajille pystytään tarjoamaan monipuolista ja yksilökeskeistä valmennusta. Tavoitteena on saada joka ikäluokkaan kilpa- ja haastejoukkueiden lisäksi matalan kynnyksen kaupunkisarjajoukkue.

Raahen juniorimäärän kasvun myötä haasteena on keväisin kenttäpula ennen luonnonnurmien käyttöönottoa. Koivuluodon ainut tekonurmi mahdollistaa noin 300 pelaajan ottelu- ja harjoitustoiminnan, joten kaikille Raahen sarjapelaajille ei järjesty enää harjoitus- ja sarjaotteluvuoroja Koivuluodon tekonurmelle huhti-kesäkuussa. Tänä vuonna kenttätilanne helpottui vasta heinäkuussa Pitkäkarin kentän käyttöluvan myötä.

Raahelaisseurat valmistelivat huhtikuussa liikuntalautakuntaan esityksen uudesta Pitkäkarin monitoimikentästä, joka sisältää myös täysmittaisen tekonurmen jalkapallokäyttöön. Liikuntapaikka palvelisi lähistön koulujen liikuntatunneilla 1500 oppilaan jalkapallo-, pesäpallo-, yleisurheilu- ja voimisteluharjoituksia sekä koulujen osallistumista Liikkuva koulu -hankkeeseen.

Koulujen ja keskustan lähialueen kaiken ikäisten asukkaiden lisäksi perusliikuntapaikka tarjoaisi iltaisin harjoittelumahdollisuuden urheiluseurojen 800 voimistelijalle, 700 jalkapallon sarjapelaajalle, 500 yleisurheilijalle, 350 jääkiekkoilijalle ja 250 pesäpalloilijalle. Seurojen esittämä ulkofitnesspuisto olisi aina kaikille avoin ja ilmainen lihaskuntoharjoittelua varten.

Esityksen liikuntapaikasta tekivät AS Moon, FC Raahe, Pattijoen Tempauksen palloilujaosto, Pattijoen Urheilijat, Pattijoen Urheilijat juniorit, Raahen Jääkiekkoklubi, Raahen Naisvoimistelijat, Raahen Vesa, Saloisten Salama ja Teräs-Kiekko.