Mainos: Tutustu Raahen Seutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Pääkirjoitus
Tilaajille

Ra­ha­pe­lien tuomat on­gel­mat tie­de­tään

THL:n kyselyn mukaan joka viides suomalainen tunnistaa lähipiiristään ongelmapelaajan.

Veikkaus tarttuu lisääntyneisiin peliongelmiin vähentämällä rahapeliautomaattien määrää 8 000 kappaleella vuoden loppuun mennessä. Vähennys on suuri, sillä sen jälkeen kauppoihin, kioskeihin ja huoltoasemille jää noin 10 500 pelikonetta.

Suomalaisten suhtautuminen rahapelien pelaamiseen on muuttunut viimeisten viiden vuoden aikana entistä kielteisemmäksi. 91 prosenttia suomalaista katsoo, että rahapelien pelaamiseen ei pitäisi kannustaa esimerkiksi pelejä mainostamalla. Ehdottomia pelikietoja suomalaiset eivät kannata, mutta THL:n kyselyn mukaan yli puolet suomalaisista siirtäisi rahapeliautomaatit erillisiin pelisaleihin. Positiivisesti suhtaudutaan myös rahapeliautomaatteihin vuonna 2022 voimaan tulevaan pakolliseen tunnistautumiseen, jolla yritetään estää alaikäisten pelaaminen.

Koronan takia peliautomaatit ovat olleet suljettuina maaliskuun puolivälistä asti. Olisikin hyvä tutkia, mitä vaikutusta sulkuajalla on ollut sekä kaupan tulovirralle että ongelmapalaajien elämänhallinnalle. Osa pelaajista on varmasti lisännyt pelaamista verkossa, mutta osa ongelmapelaajista on todennäköisesti myös vähentänyt pelaamistaan.

Lue digiä _1 kk 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.