RaLepan A-tytöt prons­sil­le

Lentopalloilijoiden kauden päätös oli onnistunut matka pohjoiseen.

Raahen Lentopallon A-tytöt päättivät kauden Rovaniemellä juhlimalla Power Cupin pronssimitaleja.
Raahen Lentopallon A-tytöt päättivät kauden Rovaniemellä juhlimalla Power Cupin pronssimitaleja.

Raahen Lentopallon A-tytöt päättivät kauden perinteiseen Power Cupiin, joka tänä vuonna pelattiin Rovaniemellä. RaLepa oli kuudentoista joukkueen sarjassa hienosti kolmas.

– Tytöt pelasivat taas hyvän turnauksen. Viisi peliä ja vain yksi tappio. Kyllä turnaukseen voi olla tyytyväinen, RaLepan valmentaja Jarno Saarela sanoi.

Alkulohkossaan RaLepa voitti Passarit 2–0 ja Sopan sekä PaKan 2–1. Lohkovoittajat etenivät suoraan mitalipeleihin. Välierissä RaLepa koki karvaan tappion 1–2 (21–25, 25–17, 14–16) Ylöjärven Ryhdin 2-joukkueelle.

– Johdettiin kolmatta erää 14–10 ja ei vain saatu poikki. Hurmeen Jennakin sanoi pelin jälkeen, että hänellä oli ainakin miljoona paikkaa katkaista peli, Saarela totesi.

Pronssiottelussa RaLepa kohtasi PuMan. Tällä kertaa raahelaiset onnistuivat kolmannessa erässä ja mitalit varmistuivat 2–1 (25–9, 17–25, 15–13). A-tyttöjen turnauksen voitti Ylöjärven 2-joukkue, joka kukisti finaalissa saman seuran ykkösjoukkueen 2–1.

RaLepa sai muiden turnausosallistujien kanssa kokea aikamoisen kirjon suomalaista kesäsäätä. Lauantaina otteluita pelattiin paahtavassa 30 asteen helteessä.

– Oli se aika rankka tuo lauantai. Sunnuntaina sitten viimeisen pelin aikana tuli ukkosmyräkkä ja kova tuli. Kyllähän ulkona pelaaminen luo omat haasteensa peliin, Saarela kertoi.

Kun olosuhteet muuttavat lajin luonnetta, niin Power Cup on aina ollut muutakin kuin vain pelaamista.

– On ollut aina sellainen kauden päätösjuttu. Pilke silmäkulmassa nautitaan. Sitten, kun pelataan, niin sitten myös pelataan, Saarela kuvasi.

Kun edellinen kausi on virallisesti pelattu pakettiin, niin pelaajat aloittavat jo valmistautumisen tulevaan kauteen. Treenaaminen alkaa täydellä teholla tällä viikolla.

– Kesäharjoittelu alkaa nyt. Sarjapelien jälkeen pidettiin vähän taukoa ja on pelaajat jo kyselleet, että milloin aloitetaan. Viime kausi oli vain todella raskas, niin oli tarkoituksella pidempi puhallus ja ladattiin vähän akkuja, Saarela sanoi.

Rovaniemellä pelasivat raahelaisjoukkueista myös RaLepan C-tytöt. Joukkue sijoittui alkulohkossaan viidenneksi. Jatkolohkonsa RaLepa voitti.

Sijoitusotteluista RaLepa otti yhden voiton ja hävisi kaksi ottelua. RaLepan C-tyttöjen lopullinen sijoitus 79 joukkueen sarjassa oli 54.

Power Cupia on pelattu vuodesta 1985 lähtien. Turnaus on maailman suurin junioreiden lentopalloturnaus. Rovaniemellä oli otteluiden pelaamisesta nauttimassa noin 7000 pelaajaa. Ensi vuonna Power Cup järjestetään Salossa.

– Mattilan Emilia sanoi ainakin Kaj Kunnaksen haastattelussa, että vuoden päästä ollaan Salossa, Saarela kertoi.