Riikka Väärälä iski voit­toon Ruot­sis­sa

Raahen Nyrkkeilijöiden Riikka Väärälä voitti Rovaniemen Reipasta edustavan Minna Väisäsen Bodenissa isketyissä kilpailuissa 2–1. Normaalisti painoluokkaa ylempänä ottelevalla Väisäsellä oli hieman etua.

– Oli taas tiukkaa vääntöä. Ensimmäisen erän Riikka voitti. Toinen oli vähän ympäripyöreää ja kolmas oli taas enemmän Riikan erä, valmentaja Jouni Sipola kommentoi.

Riikka Väärälä iskee vielä Kiimingissä ennen kauden huipennusta toukokuun puolivälissä Helsingissä. SM-kisoissa Riikka Väärälä ottelee 11. toukokuuta välierässä Noora Kososta vastaan. Voittajalle on paikka finaalissa 48-kiloisten sarjan monivuotista SM-kultamitalisti Satu Lehtosta vastaan.

– Viime vuonna Riikka pääsi arvalla finaaliin ja otteli Lehtosta vastaan ihan suhteellisen tasaisesti. Kyllä Kosonen pitäisi olla ihan voitettavissa. Pitää vain paremmin psyykata itseään otteluun, Sipola sanoi.

Nyrkkeilyn ranking-tilastojen valossa SM-kisoissa voisi olla mukana myös Raahen Nyrkkeilijöiden Mikhail Golikov, mutta hän on otellut vielä liian vähän, että saisi oikeuden osallistua.

– Mikhail ei päässyt Rovaniemelle ja nyt Ruotsiin töiden takia. Kiimingin matkakin jää väliin.

Ruotsissa Riikka Väärälän ohella iskivät Anna Kivilompolo ja Lorik Haliti. Molemmat ottelivat Ruotsin sääntöjen mukaan diplomisäännöillä. Anna Kivilompolon vastustaja sairastui ja kehään astelikin Hussein Mohammadi, joka voitti ottelun 24– 30.

Lorik Haliti taas oli ottelussaan ylivoimainen ottaen Khalid Zhadahanovista voiton pistetin 30–24.