Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan kesän ajalle - tutustu ja hae tästä

Ri­kos­ryp­pääs­tä eh­dol­lis­ta

Vuonna 1973 syntynyt mies tuomittiin kahdesta varkaudesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta, kahdesta liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, kahdesta huumausaineen käyttörikoksesta ja kahdesta rattijuopumuksesta seitsemän kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen. Miehen koeaika päättyy 22.5.2019. Hänet tuomittiin myös ajokieltoon, jonka viimeinen voimassaolopäivä on 21.12.2017.

Varkauksiin mies syyllistyi heinäkuussa 2014, kun hän tunkeutui toisen miehen kanssa omakotitaloon Raahessa. Kaksikko varasti talosta talon vuokralaisen kaksi taulutelevisiota ja kannettavan tietokoneen. Samaisesta talosta mies anasti talon toisen vuokralaisen omistaman kannettavan tietokoneen.

Joulukuun alkupuolella mies oli ajanut henkilöautoa liikenteessä ilman kuljettamiseen vaadittavaa ajo-oikeutta. Hän oli auton ratissa huumausaineen vaikutuksen alaisena. Hänen veressään oli muun muassa amfetamiinia. Samalla reissulla hän syyllistyi myös liikenneturvallisuuden vaarantamiseen, kun hän menetti autonsa hallinnan Lapaluodontien ja Varvintien risteyksessä ja törmäsi autolla opastetolppaan ja suistui sitten risteyksen yli ojaan. Miehen hallusta löytyi vähäinen määrä amfetamiinia ja subutexia.

Myöhemmin joulukuussa mies toisti rikkeensä ja ajoi autoa Raahessa ilman ajo-oikeutta huumausaineen alaisena. Silloin hänen verestään löytyi ainakin amfetamiinia ja ekstaasia.