RJK paketoi kauden – Raahen jää­hal­li täyttyi ke­sä­lai­tu­mil­le kir­maa­vis­ta ju­nio­ri­kiek­koi­li­jois­ta kauden päät­tä­jäi­sis­sä

Vuoden valmentajana palkittiin Tero Tuikkala. Palkintoja jakamassa oli Timo Elfving ja Jarkko Sarkkila RJK palkitsi seuran vanhimpia pelaajia ja toimihenkilöitä erikoispalkinnoilla. Seuran pienimmät pelaajat saivat kaikki mitalit hienosta kaudesta. Kättelyvuorossa G11-joukkueen Jemina Laukkonen.  Aapo Muotio palkittiin vuoden pelaajana Pärren pystillä.
Vuoden valmentajana palkittiin Tero Tuikkala. Palkintoja jakamassa oli Timo Elfving ja Jarkko Sarkkila
Vuoden valmentajana palkittiin Tero Tuikkala. Palkintoja jakamassa oli Timo Elfving ja Jarkko Sarkkila
Kuva: J.Hellstrom

Ilmassa oli juhlan tuntua, kun Raahen Jääkiekkoklubi järjesti viime tiistaina kauden päättäjäiset jäähallilla. Katsomon lehterit täyttyivät lähes ääriään myöten pitkän talven pelanneista lapsista ja heidän vanhemmistaan. Tilaisuuden aluksi seuran kaikki pelaajat ja toimihenkilöt kokoontuivat tuttuun kaukaloon yhteiskuvaan. Juniorijääkiekkoilu näyttää olevan Raahessa voimissaan, sillä noin 250 harrastajan joukko nippuun kasattuna oli varsin komea näky.

Seuran varapuheenjohtaja Jarkko Sarkkila kiitti tilaisuuden avauspuheessaan vanhempia yhteisöllisyydestä ja totesi seuran hengen olevan hyvä. Junioriurheilu tunnetusti vaatii perheeltä sitoutumista, sillä ottelutapahtumat järjestetään vanhempien toimesta. Joukkueiden varainhankinta on täysin vanhempien vastuulla. Talkoita on tehty paljon ja varainkeruu on osa talvista arkea. Jääkiekon harrastaminen Raahessa on kuitenkin suhteellisen edullista.

– Kustannukset on pyritty pitämään mahdollisimman matalana verrattuna muihin paikkakuntiin ja siinä on onnistuttu hyvin, iloitsi Sarkkila.

Juniorikiekkoilun suosio on ollut nousussa Raahen alueella tasaisesti, josta on seurannut ongelmiakin.

Olosuhteet ovat muodostuneet haasteellisiksi, sillä yhden katetun kaukalon vuoksi jäävuoroja on jaettavana rajallisesti.

– Onneksi joukkueet ovat ymmärtäneet tämän hyvin. Helpotusta on tuonut jääaikojen vuokraus Pyhäjoen hallilta, joka on mahdollistanut harjoitusten ja ottelutapahtumien järjestämisen järkeviin aikoihin, kertoi puheenjohtaja Sarkkila.

Seuran toiveena on, että Raahessa nyt viimeinkin herättäisiin tosissaan hallin laajennustarpeisiin. Jäähallin vieressä olevan tekojään kattaminen on ollut raahelaisten jääkiekkoharrastajien toivelistalla jo useamman vuoden. Puutteellisten harjoitusolosuhteiden on koettu jopa jarruttavan seuran ja pelaajien kehitystä.

Raahen Jääkiekkoklubi järjesti menneellä kaudella kolme junioriturnausta, joista suurimpana vuodesta toiseen pysyy jo 34. kerran järjestetty perinteinen kaksipäiväinen Raahen Seutu -turnaus. Tapahtuma on valtakunnallisesti merkittävä, sillä se on pisimpään yhtäjaksoisesti järjestetty juniorikiekkoturnaus Suomessa ja sen jatko ensi kaudelle on jälleen varmistunut.

– Turnaukset ovat seuralle tärkeä tulonlähde ja niiden järjestelyt onnistuivat menneellä kaudella erinomaisesti, ilakoi Sarkkila

Puheensa lopuksi Sarkkila ilmoitti mahtavat aplodit kirvoittaneen uutisen seuran saamasta valtiontuesta.

Kulttuuri- ja opetusministeriö on päättänyt Raahen Jääkiekkoklubille myönnettävästä tuesta, joka mahdollistaa päätoimisen valmennuspäällikön palkkaamisen seuraan. Toimeen valittavan henkilön työ alkaa jo kesällä ja kehitystä enteillään näkyvän seuran toiminnassa jo tulevana syksynä.

Valmennuspäällikkö tulee yhteistyön nimissä auttamaan näillä näkymin pienellä panoksella myös Pyhäjoen Joki-Kiekon toimintaa.

Ensi kausi tulee olemaan Raahen Jääkiekkoklubilla erityinen, sillä seura täyttää pyöreät kymmenen vuotta.

– Juhlavuosi tulee näkymään seuran toiminnassa jollain tasolla. Totta kai sitä juhlistetaan, julisti puheenjohtaja Jarkko Sarkkila puheensa päätteeksi.

Tapahtumassa myös palkittiin totuttuun tapaan seuran pelaajia ja toimihenkilöitä. Vuoden valmentajalle annettavan Jukka Pirttijärven lahjoittaman kiertopalkinnon pokkasi tänä vuonna Tero Tuikkala. Pitkän linjan maalivahti ja jääkiekkomies siirtyi oman pelaajauran päätyttyä juniorimaalivahtivalmennukseen ja nyt uusi ura sai sen kirkkaimman kruununsa.

– Kyllähän se mukavalta tuntuu, kun tässä on tehty junioreitten eteen kovasti työtä jo pitemmän aikaa, kommentoi Tuikkala.

Itse jo pienenä lapsena kiekkoharrastuksen aloittanut palkittu valmentaja siirtyi veräjänvartijaksi D-ikäisenä.

– Puin itse maalivahdin varusteet päälle siinä vaiheessa, kun otteluissa laukominen tuli sallituksi. Joukkueessa tuli pula maalivahdista, joten siitä se lähti, muistelee Tero Tuikkala menneitä aikoja.

Omista entisistä valmennettavista Tuikkala nostaa esiin menneellä kaudella Rovaniemen Kiekon naisten Mestis-joukkueessa pelanneen Malviina Kortessalon.

– Näyttää Malkulla olleen kovat torjuntaprosentit tällä kaudella, huomauttaa palkittu valmentaja Tero Tuikkala.

Raahen Jääkiekkoklubin maalivahtivalmennuksesta vastaa tiivis porukka, johon kuuluvat Tuikkalan lisäksi Ville Keränen, Tommi Perkiömäki, Heikki Saarenpää ja Ari Takalo.

Valmentajapystin pokannut Tuikkala aikoo jatkaa maalivahtien kehittämistä myös jatkossa, mikäli seuran puolelta on kiinnostusta.

Seuran erikoispalkinnot: Jussin malja: Nico Hinkula, Tuomarien palkinto: Aleksi Tokola, Maalivahtipalkinto: Viljami Myllylä, Joukkuepelaaja: Paavo Lunki, Kehittynein pelaaja: Nella Paakkonen, Vuoden tyttöpelaaja: Kati Seppänen, Vuoden jojo: Mikko Sjöberg, Vuoden huoltaja: Jarkko Ylikulju, Jumbon pytty: C1-joukkue, Jukan pytty: Tero Tuikkala, Salomäki pokaali: Simon Vanhala, Donskoi-pokaali: Valtteri Ojala, Pärren pysti: Aapo Muotio, Tapani Ojalan palkinto: Daniel Sarkkila.

Muokattu 16.5. kello 8.40. Lisätty Tapani Ojalan palkinto ja korjattu Jarkko Sarkkilan titteli.