Mainos: Syksyn supertarjouksena Raahen Seutu Digi + Lehti 4 kk vain 49 €, tilaa tästä!

Ro­ko­tus­ajan voi edel­leen varata pu­he­li­mel­la omalle ter­veys­ase­mal­le

Hyvinvointikuntayhtymän terveysasemille voi edelleen varata rokotusaikoja, jos Walk In -rokotuspaikalle tulee liikaa matkaa tai ajankohta ei ole sopiva. Kuva Vihannin terveysasemalta.
Hyvinvointikuntayhtymän terveysasemille voi edelleen varata rokotusaikoja, jos Walk In -rokotuspaikalle tulee liikaa matkaa tai ajankohta ei ole sopiva. Kuva Vihannin terveysasemalta.
Kuva: Vesa Joensuu

Koronarokotuksen ottaminen on tällä hetkellä erityisen suositeltavaa, sillä epidemia on vaikea ja alueelle on määrätty uusia koronarajoituksia. Esimerkiksi tapahtumiin tarvitaan yhä useammin koronapassia, jonka voi itse tulostaa Omakanta-palvelusta (www.kanta.fi) tai käydä vaihtoehtoisesti noutamassa Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymän terveysasemilta tai sairaalan neuvonnasta.

Hyvinvointikuntayhtymä jatkaa ensi ja seuraavan viikon aikana koronarokotusten antamista ilman ajanvarausta. Kummatissa rokotuksia annetaan ensi viikon tiistaina ja NeuvoRassissa torstaina.

Seuraavalla eli viikolla 49 rokotuspäivä on Siikajoella keskiviikkona ja Kummatin koululla torstaina. Walk In -tapahtumissa annetaan 1.,2. ja 3. koronarokotuksia.

Walk In ei ole kuitenkaan ainoa keino hakea rokotus, muistuttaa kuntayhtymä tiedotteessaan. Kaikilta alueen terveysasemilta voi soittamalla varata itselleen rokotusajan.

Toisen koronarokotteen voi saada vain siinä tapauksessa, että ensimmäisestä rokotteesta on kulunut vähintään 6 viikkoa. Kolmatta rokotetta puolestaan annetaan tällä hetkellä 60 vuotta täyttäneille ja riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluville, joilla on kulunut vähintään 6 kuukautta toisesta  rokotuksesta. Voimakkaasti immuunipuutteinen voi saada kolmannen rokotuksen, kun toisesta rokotuksesta on kulunut vähintään kaksi kuukautta.

Koronarokotusten yhteydessä annetaan myös influenssarokotuksia.  Influenssarokotteen saavat maksutta kaikki sosiaali- ja terveydenhuollon sekä lääkehuollon henkilöstöön kuuluvat, raskaana olevat naiset, kaikki 65 vuotta täyttäneet, alle 7-vuotiaat lapset, sairautensa tai hoitonsa vuoksi riskiryhmiin kuuluvat, vakavalle influenssalle alttiiden henkilöiden lähipiiri sekä varusmiespalvelukseen astuvat miehet ja vapaaehtoiseen asepalvelukseen astuvat naiset.

Fakta

Puhelinajanvaraus

Puhelinajanvarauksen numerot ovat seuraavat:

Siikajoki, Ruukin lääkärinvastaanotto, puh. 08 849 4612 ma-pe klo 10-15.

Pyhäjoen lääkärinvastaanotto, puh. 08 849 4560 ma-pe klo 10-15.

Vihannin lääkärinvastaanotto, puh. 08 849 5086 ma-pe klo 10-15.

Raahen koronarokotusten ajanvarauksen takaisinsoittonumero on 040 135 8540 ja se palvelee tiistaisin kello 8-14