Rakastuneet: Lue Riikan ja And­re­win tarina tästä.

Tilaajille

Ruo­ka-avun tarve on li­sään­ty­nyt

Ylijäämäruokaa on nykyisin saatavilla vähemmän kuin ennen. Se vähentää hävikkiruokaan perustuvia ruokajakoja.

-
Kuva: Pekka Peura

Luonnonvarakeskus Luken karkean arvion mukaan Suomessa jaetaan kaikkiaan ainakin 18–22 miljoonaa kiloa ruoka-apua vuodessa. Selvästi suurin osuus jaetusta ruoasta, arviolta noin 85–90 prosenttia, on lahjoitusruokaa.

Kirkkopalvelut ry:n ja Sininauhaliitto ry:n teettämän kyselyn mukaan ruoka-avun tarve kasvoi viime vuonna voimakkaasti. Kasvaneen kysynnän vuoksi ruoka ei riitä monellakaan toimijalla, sillä yli puolet ruoka-aputoimijoista saa liian vähän lahjoitus- ja hävikkiruokaa tarpeisiinsa nähden. Erityisesti pienillä ja keskisuurilla paikkakunnilla jaettavan ruoan määrä on vähentynyt.