Kolumni
Tilaajille

Ruokaa ja lääkettä kotipihalta

Raahe

Olen narskutellut maitohorsman versoja useana alkukesänä. Tänä kesänä lämmin humahdus venähdytti horsmat kuitenkin vuonna niin äkkiä, etten ehtinyt, ennen kuin ne muuttuivat puiseviksi. Nyt olen seurannut, kuinka hortoilun harrastajat tekevät horsmankukista kauniinvärisiä juomia. Sitä en ole vielä kokeillut.

Luonnon yrttitarhasta ja ihan kotipihalta löytyy opiskellen aina uusia mielenkiintoisia kasveja evääksi ja mausteeksi. Kotoinen pihasaunio on kuulemma sopiva mauste kuumaan hunajaliemeen sekoitettuna vaikkapa mansikoille. Piharatamon lehtiä jo mummoni opetti käyttämään hiertymissä "laastarina". Ratamon pitkänomaisia kukintojakin voi kuulemma leikellä rouskuteltavaksi vaikkapa salaattiin tai keittoon.