Ruot­ta­lon tont­ti­ha­ku käyn­nis­tyy maa­nan­tai­na

Ruottalonlahden uusien tonttien hakuaika alkaa maanantaina 10. kesäkuuta. Asuntoalueen 15 merinäköalatonttia myydään tarjouskilpailun perusteella. Lisäksi loput 26 tonttia myydään tai vuokrataan arvonnan perusteella.

Tarjouskilpailussa olevien tonttien tarjousten jättämisajat päättyvät porrastetusti 24.6 ja 25.6. Tarjousten perusteella myytäviin tontteihin voi tutustua www.huutokaupat.com -sivustolla.

Arvonnassa olevia tontteja voi hakea kahden viikon ajan 24. kesäkuuta asti. Arvottavien tonttien hakemukset arvotaan avausjärjestykseen. Jos tontin haluaa vuokrata, on vuokran suuruus 4,5 prosenttia tontin hinnasta ja vuokra sidotaan elinkustannusindeksin pistelukuun. Vuokrasopimus solmitaan 50 vuodeksi.

Tontin vuokraajalla tai ostajalla on velvollisuus rakentaa tontille kolmen vuoden aikana.

Ruottalonlahden asuinalueen asemakaava-alueen pinta-ala on noin 13,6 hehtaaria. Sinne on kaavoitettu 41 tonttia, joiden pinta-alat vaihtelevat 662 neliömetristä 1146 neliömetriin.

Tehokkain asuinrakentaminen sijoittuu ranta-alueelle merinäköalan ääreen ja reunustaa maaston korkeimmalla kohdalla olevaa harjannetta.

Kaava-alueen kunnallistekniikka tullaan rakentamaan vuoden 2019 aikana. Korttelista riippuen rakentamaan pääsee joko tämän vuoden loppupuolella tai ensi vuoden alussa.