Ruu­tu­kaa­va-alueel­le oma tu­ki­sää­tiö

Raahen kauppakamariosasto valmistelee vanhaa ruutukaava-aluetta varten tukisäätiötä, jonka tavoitteena on myöntää apurahoja Wanhan Raahen alueen rakennusten kunnostukseen ja ylläpitoon.

Taustalla on kesäkuussa hallituksen kokouksessa esille noussut huoli osaavan työvoiman saannista Raahen alueelle. Ongelman parantamiseksi Kauppakamariosasto haluaa vahvistaa Raahen vetovoimaa tukemalla Puu-Raahen korjaamista.

-Yrityksillä on vaikea saada osaavaa työvoimaa ja heitä on vaikea saada muuttamaan Raaheen. Raahen kauppakamariosasto näkee, että yksi Raahen tärkeimmistä vetovoimatekijöitä on Wanha Raahe. Kunnostamalla siitä voidaan saada nykyistä vetovoimaisempi, kertoo Raahen kauppakamariosaston puheenjohtaja Raimo Seikkala.

Wanhan Raahen tukisäätiö tarvitsee 100 000 euron pääoman perustamiselleen. Raahen kauppakamariosasto on aloittanut varainkeruun raahelaisilta yrityksiltä ja yhteistyökumppaneilta päästääkseen vähittäissummaan.

– Yritämme kerätä peruspääoman kahden viikon sisällä. Uskon, että raahelaiset yritykset lähtevät hyvin mukaan, sillä asia koskettaa heitä suoraan.

Kun tukisäätiö saadaan rekisteriin, se voi myöntää hakijoille apurahoja hankesuunnitelmien pohjalta. Tukisäätiön hallitus päättää tuettavista kohteista.

– Kiinteistönomistaja voi saada enintään 50 prosentin apurahan remonttikohteen kokonaiskustannuksesta.

Wanha Raahe -säätiö on pilottihanke, jonka toimintatapoja tullaan hyödyntämään onnistuessaan myös muissa kunnissa kuten Oulaisissa ja Pyhännällä.