Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan kesän ajalle - tutustu ja hae tästä

Sa­li­ban­dy tuo leivän Jussin pöytään

Raahelaislähtöinen Jussi Huovinen tekee juuri nyt unelmiensa työtä.

Raahelaislähtöinen Jussi Huovinen on valmentanut puolitoista vuotta alle 16-vuotiaiden poikien salibandymaajoukkuetta.
Raahelaislähtöinen Jussi Huovinen on valmentanut puolitoista vuotta alle 16-vuotiaiden poikien salibandymaajoukkuetta.

Raahessa parikymppiseksi asti asunut Jussi Huovinen aloitti puolitoista vuotta sitten 16-vuotiaiden poikien salibandymaajoukkueen valmentajana. Samalla hän valmensi liigajoukkue Westend Indiansia ja kävi päivätöissä Talenomilla. Tämä kuvio muuttui viime keväänä, kun Huovisen palkka alkoi tulla Salibandyliitosta ja Eerikkilän urheiluopistosta. Huovinen jätti Talenomin ja Westend Indiansin valmentamisen ja hyppäsi täysillä nuorten maajoukkuevalmentamisen lisäksi FBA-kouluttajaksi ja valmentajaksi. Floorball Academyn (FBA:n) tehtävänä on kehittää suomalaista salibandya kansainvälisten vaatimusten suuntaisesti yhdessä koko suomalaisen salibandy-yhteisön sekä muiden yhteistyötahojen kanssa.

Eli nyt salibandy elättää Huovisen. Voiko sanoa, että elät nyt unelmaasi?

– Tämä kysymys tuli puskista. Mutta kyllä, kyllä se niin on, että olen onnellinen. Nimenomaan se, että yksi osa tavoitteita on saavutettu. Iso haave on ollut, että saan tehdä hommaa, mitä en oikein pysty ajattelemaan työnä. Varjopuolena on kuitenkin se, että pitää olla tosi tarkkana, ettei polta itseänsä loppuun. Yhtäkkiä löydät itsesi vapaa-aikanakin salibandyhallilta. Se pitäisi ottaa viihteen kannalta. Työn ja harrastuksen raja on hyvin häilyvä, Huovinen miettii.

Nuorena miehenä Huovinen pelasi salibandyn ohella myös jalkapalloa. Yksi jalkapallouran kohokohdista oli ottelu FC Raahen maalivahtina silloista liigajoukkue TP-47:ää vastaan. Lopputulos ei ole muistissa, mutta kuulemma "turpaan tuli".

Huovisen omien sanojen mukaan hän oli huono pelaamaan palloa jalalla, joten se ura jäi.

Salibandy oli mukana kuvioissa paljon pidempään, mutta aivan terävin huippu jäi saavuttamatta. Hän tosin harrastaa edelleen tätä rakasta lajia 2. divisioonassa pelaavassa Westend Indiansin kakkosjoukkueessa.

Sen lisäksi mies ehtii kesäisin golfkentälle. Sitä harrastusta hän on opetellut parin kesän ajan.

– Salibandyyn minulla on liian huonot kädet. Ja golfissa tarvitaan kehonhallintaa, eikä minulla ole oikein sitäkään, Huovinen nauraa.

Yksi harrastus on vuosien varrella jäänyt. Huovinen kokeili joskus aikoinaan myös mallin hommia.

– Sen ymmärsi aika nopeasti, ettei se ole oma juttu. Oli siellä toki mukavia ihmisiä, mutta kyllä se lyssähti saman tien, kun alkoikin. Ei tuntunut itselle oikealta millään tasolla, Huovinen muistelee.

Huovinen lähti viitisentoista vuotta sitten siirtymään vähitellen Raahesta kohti eteläistä Suomea. Keski-Suomen ja Pohjanmaan kautta hän löysi itsensä pääkaupunkiseudulta, mihin asuinpaikka on vakiintunut.

Tällä hetkellä Huovisella on melko liikkuva työpiste, sillä välillä hän tekee töitä kotoaan, välillä Eerikkilän urheiluopistolla tai Salibandyliiton toimistolla. Ja luonnollisesti mies matkustaa paljon myös eri paikkakunnille seurojen vieraaksi.

Hän kävi juuri myös Oulussa pitämässä palaveria OLS:n edustajien kanssa. Samalla mies ehti poiketa myös rakkaassa kotikaupungissaan.

– Perhe ja ystävät tulevat Raahesta ensimmäisenä mieleen. Olen ollut onnekas siinä, että sielläkin on ollut ympärillä mahtavia ihmisiä, Huovinen kiittelee.

Fakta

Jussi Huovinen

Lähtöisin Raahesta. Muutti parikymppisenä pois.

Ikä: 35 vuotta

Alle 16-vuotiaiden poikien maajoukkueen päävalmentaja.

Salibandyn FBA-kouluttaja ja -valmentaja.

Asuu Helsingissä.

Harrastaa salibandyn pelaamisen lisäksi golfia.

Meikäläiset-juttusarja

100-vuotiaan Raahen Seudun kunniaksi esittelemme vuoden aikana sata mielenkiintoista henkilöä Raahen seutukunnan alueelta. Mukana on niin nykyisiä alueella vaikuttavia ihmisiä, historiallisia henkilöitä kuin alueelta pois muuttaneita ja takaisin palanneita.