Sa­lois­ten Salama hävisi avaus­ot­te­lun­sa

Saloisten Salama kohtasi kauden avausottelussa Raahessa vierailleen Kokkolan Tiikerit, joka vei pisteet mennessään puhtaalla 3-0 -voitolla.
Saloisten Salama kohtasi kauden avausottelussa Raahessa vierailleen Kokkolan Tiikerit, joka vei pisteet mennessään puhtaalla 3-0 -voitolla.
Kuva: Roy Viitanen

Saloisten Salaman naiset aloittivat 2-sarjan sunnuntaina, kun Kokkolan Tiikerit vieraili Antinkankaan salissa.

Tiikerit oli alun vaikeuksiensa jälkeen selvästi kotijoukkuetta edellä ja haki Raahesta 0-3 (22-25, 14-25, 12-25) -voiton.

– Jännittynyt esitys. Ihan jees alku, mutta sitten tehtiin varmaan kaikki mahdolliset virheet, SalSan valmentaja Jarkko Alasaarela sanoi.

SalSa avasi hyvin ja johti ensimmäistä erää pitkään. Lopussa Tiikerit nousi ensimmäisen kerran johtoon 17-18 -tilanteessa ja marssi sitten erävoittoon.

Kahdessa seuraavassa erässä Tiikerit ei enää tehnyt paljoa virheitä ja joukkue otti selvät erävoitot.

SalSan nuorelle joukkueelle jäi avausottelusta vielä paljon opittavaa. Turha varovaisuus on saatava pois ja suorituksiin on tultava enemmän rohkeutta. Syöttöruudussa vain Netta Kangasjärvelä löi painavaa palloa verkon yli.

– Omassa syötössä oltiin varovaisia ja silti syötetään pitkäksi, Alasaarela sanoi.

Samaa varovaisuutta oli nähtävissä hyökkäysratkaisuissa. Toki usealla pelaajalla oli rooli muuttunut sitten viime kauden ja uuden sisäistämiseen kuluu aikaa.

SalSan harvoja viime kauden roolissa pelanneita oli Emilia Tuomaala, joka löi Tiikerit-kentästä 11 pistettä. Tiikereiden ykkönen oli Jasmin Isohanni 18 pisteellään.

– Puolustuksen osalta ei voi olla kauhean tyytyväinen. Joukkueessa on kuitenkin paljon puolustusorientoituneita pelaajia, Alasaarela totesi.

SalSa jatkaa 2-sarjaa sunnuntaina, kun Tornion Lentis-88 saapuu Raaheen. Ottelu Antinkankaan salissa alkaa kello 14.