Mainos: Raahen Seutu Digi talvitarjouksena 5 kk nyt vain 38,70 €! Tilaa tästä

Sami Haa­pa­kos­ki PattUun

Kokenut pesäpalloilija teki vuoden sopimuksen raahelaisseuran kanssa. Myös 22-vuotiaan Severi Piispasen siirrolle saatiin sinetti. Raahelaisjoukkueella on kasassa nyt jo 16 pelaajasopimusta.

Sami Haapakoski (vas.) ja Severi Piispanen pelaavat ensi kaudella PattUn superpesisjoukkueessa. Viimeksi mainitun sopimus on kaksivuotinen. Manageri Jari Suonvieri kertoo, että joukkue alkaa olla vähitellen kasassa. Severi Piispanen ja Sami Haapakoski uskovat, että PattU taistelee mitalista ensi kesänä. Sami Haapakoski puki Vimpelin Vedon paidan ylleen kymmenen vuotta. Ensi kesänä paidassa lukee Pattijoen Urheilijat.
Sami Haapakoski (vas.) ja Severi Piispanen pelaavat ensi kaudella PattUn superpesisjoukkueessa. Viimeksi mainitun sopimus on kaksivuotinen. Manageri Jari Suonvieri kertoo, että joukkue alkaa olla vähitellen kasassa.
Sami Haapakoski (vas.) ja Severi Piispanen pelaavat ensi kaudella PattUn superpesisjoukkueessa. Viimeksi mainitun sopimus on kaksivuotinen. Manageri Jari Suonvieri kertoo, että joukkue alkaa olla vähitellen kasassa.
Kuva: VESA JOENSUU

16 Itä-Länsi –ottelua, kaksi valintaa vuoden pesäpalloilijaksi, seitsemän kertaa Superpesiksen etenijäkuningas.

Tässä vain muutamia meriittejä, joita löytyy PattUn uuden hankinnan pesis-cv:stä. Tämä mies on Sami Haapakoski, yksi kaikkien aikojen suomalaispesäpalloilijoista, joka tekee nyt vuoden sopimuksella paluun Pattijoen Urheilijoiden paitaan.

”Sigge” on edustanut Vimpelin Vetoa kymmenen edellistä vuotta. Sinä aikana mukaan tarttui yhdeksän mitalia, joista kolme oli kultaista. Lisäksi miehen kaapissa on PattUssa vuonna 2008 voitettu Suomen mestaruus.

37-vuotias Haapakoski myöntää, että motivaatio pesäpalloon on edelleen hieman hakusessa, koska kausi päättyi pronssiottelutappioon. Hän latasi hetken akkuja, kunnes syntyi päätös paluusta Raaheen.

– Ei se mikään maailman paras motivaatio ole edelleenkään pelaamiseen, mutta tästä kun pääsee taas vanhaan tuttuun ympäristöön ja vanhojen pelikavereiden kanssa touhuamaan, piristyy taas. Joka vuosi se on ollut samanlaista, ja varsinkin nyt, kun ei ollut niin menestyksekäs kausi. Takki oli niin sanotusti tyhjä, mutta parempaan päin tässä mennään, ja varsinkin kun sain nyt tehtyä tämän ratkaisun.

Hän kertoo, että maisemanvaihto piristää luonnollisesti pelaajan arkea.

– On se selvä juttu, kun mennään uuteen pitkästä aikaa. Kymmenen vuotta on aika pitkä aika olla samassa paikassa.

Vimpelin Vedon kanssa hän ei edennyt edes neuvottelupöytään saakka.

– En neuvotellut, koska tein päätöksen, että nyt tulee muutoksia.

Menestymään tottunut Haapakoski uskoo, että PattU taistelee ensi kesänä mitalista.

– Totta kai kaikki on mahdollista ensi kesänä. Jokaiseen joukkueeseen on tullut aika paljon muutoksia. Näen, että meillä on mahdollisuudet menestyä. Se on selvä juttu, että mitalista taistellaan, ei sinne (kentälle) muutenkaan viitsi lähteä, Haapakoski alleviivaa.

PattU vahvisti nyt myös hankkineensa Severi Piispasen, joka saapuu Raaheen Alajärven Ankkureista kaksivuotisella sopimuksella. Piispanen on Nurmon Jymyn kasvatti. Hän on pelannut uransa aikana myös muun muassa Seinäjoen JymyJusseissa.

Piispanen pelasi tänä vuonna etenijänä ja vaihtajana. Ulkona pelipaikka löytyi polttolinjasta.

Piispanen toi 30 ottelussa 19 juoksua ja keräsi 118 kärkilyöntiä.

– Hyvältä tuntuu tehdä sopimus joukkueeseen, millä on mahdollisuus pärjätä. Täällä on kokeneita pelaajia, joista voi ottaa mallia. Olen tyytyväinen kaikin puolin, Piispanen kommentoi.

Uusien pelaajasopimusten myötä raahelaisjoukkueella on jo 16 pelaajaa. Ruuhkaa tuntuu riittävän varsinkin polttolinjaan. Voi hyvinkin olla, että joku pelaaja käy pelaamassa otteluita Kannuksen Uran ykköspesisjoukkueessa. PattU solmi tällä viikolla Uran kanssa farmisopimuksen.

– En lukitse vielä sopimusten määrää, mutta ei me haeta aktiivisesti enää ketään. Nyt katsotaan nuorisopuolta, että missä heillä on viisainta kehittyä ja ottaa askeleita eteenpäin. Tuukalla (Sarkkinen) ja Antilla (Karjaluoto) ei ole vielä sopimusta. Pojat miettivät nyt, mikä on oikea paikka pelata, Pattijoen Urheilijoiden uusi puheenjohtaja ja edustusjoukkueen manageri Jari Suonvieri toteaa.

PattU tiedotti perjantaina myös Antti Mäkelän jatkavan ensi kauden ajan joukkueen kakkospelinjohtajana.

Lisää Sami Haapakosken mietteitä lauantain 19.10. Raahelaisessa.

Lisätty 18.10. kello 17.30 Severi Piispasen kommentti.