Se­los­ta­ja pi­ris­tää lä­he­tys­tä

Entinen jääkiekkoilija Teemu Ojala selostaa Raahe-Kiekon ja PattUn pelit.

Teemu Ojalan selostus on tuonut uuden lisän jääkiekon ja pesäpallon fanikameralähetyksiin. Ojala lupaa, että kiekkoselostukset Raahe-Kiekon peleistä jatkuvat myös ensi kaudella.
Teemu Ojalan selostus on tuonut uuden lisän jääkiekon ja pesäpallon fanikameralähetyksiin. Ojala lupaa, että kiekkoselostukset Raahe-Kiekon peleistä jatkuvat myös ensi kaudella.
Kuva: Toni Länkinen

Teemu Ojala on tuonut vajaan vuoden aikana runsaasti lisämaustetta Ruutu+ -palvelun jääkiekon ja pesäpallon fanikameralähetyksiin. Talvella mies selosti Raahe-Kiekon Suomi-sarjan kotiottelut ja nyt kesällä hänen ääntään on kuultu Pattijoen Urheilijoiden superpesisotteluissa.

Ojala ei ehtinyt hirveästi miettiä tai jännittää viime syksynä ensimmäistä selostustaan. Hän tavallaan löysi itsensä selostuskopista Raahe-Kiekon ottelun alkaessa.

– Se tapahtui aika nopealla aikataululla. Ennen kuin peli alkoi, Samu (Pitkälä) löi mikin kouraan. Ei siinä hirveästi kyselty.

Hän on tyytyväinen vajaan vuoden aikana tekemiinsä selostuksiin.

– Olen itse kohtuu sanavalmis, ja ihan hyvin on mennyt. Toiseen peliin pystyin parantamaan. Vääräkosken Teemu sanoi ensimmäisen pelin jälkeen, että mihin voisi kiinnittää huomiota enemmän. Sen jälkeen on menty aivan täyspainoisesti.

Maksupalvelun takana oleva fanikamera lanseerattiin yhden kameran palveluksi, jossa ei ole selostusta. Raahe-Kiekko ja PattU ovat asiassa edelläkävijöitä, sillä esimerkiksi miesten Superpesiksessä selostusta löytyy tällä hetkellä raahelaisjoukkueen kotipelien lisäksi vain Sotkamon Jymyn kotiotteluista. Eikä jääkiekon Suomi-sarjassakaan joka paikkakunnalla ollut viime kaudella selostajaa.

24-vuotias nuori mies selosti viime talvena myös yhden naisten Liigan pelin, kun Oulun Kärpät pelasi kotiottelunsa Raahessa. Siitä tuli Ojalalle runsaasti positiivista palautetta.

– Kysyivät pelin jälkeen, että voitko tulla loppukaudeksi selostamaan. RaKin (Raahe-Kiekon) kanssa pelit menivät kuitenkin päällekkäin, Ojala muistelee.

Lue lisää Teemu Ojalasta maanantain 29.7. Raahen Seudusta.

Fakta

Teemu Ojala

Entinen jääkiekkoilija, joka lopetti peliuransa, kun Raahe-Kiekko nousi Suomi-sarjaan keväällä 2018.

Asuu Oulussa kihlattunsa kanssa.

Ikä: 24 vuotta.

Töissä SSAB:n Raahen tehtaalla.

Selostaa pesäpalloa ja jääkiekkoa Ruutu+-palvelun fanikameralähetyksissä.

Harrastaa liikuntaa ja Call of Dutyn pelaamista.

Suosikkiselostaja Jani Alkio, joka selostaa pääasiassa jääkiekkoa.

Unelmana olisi päästä selostamaan PattU Raahen finaaliottelua.

Uskoo, että PattU menee tällä kaudella päätyyn asti ja myös päädyn läpi.