Seurat tyr­mää­vät sa­li­pää­tök­sen

Saloisten tulevan koulun liikuntasalissa ei mahdu pelaamaan virallisia futsal- tai salbandyotteluita. Pienempi salivaihtoehto lyötiin lukkoon maanantaina Raahen kaupunginhallituksessa.

Saloisten koulukeskus rakentuu parhaillaan. Toisessa vaiheessa sinne rakennetaan 650-neliöinen liikuntasali.
Saloisten koulukeskus rakentuu parhaillaan. Toisessa vaiheessa sinne rakennetaan 650-neliöinen liikuntasali.
Kuva: Vesa Joensuu

Raa­hen kau­pun­gin­hal­li­tus hy­väk­syi maanantaina äänestyksen jälkeen Sa­lois­ten koulukeskuksen lii­kun­ta­sa­lin han­ke­suun­ni­tel­man, jos­sa sa­lin koko on 650 ne­li­ö­tä. Ra­ken­ta­mis­kus­tan­nuk­set il­man avus­tuk­sia ja ka­lus­tus­ta ovat 1,7 mil­joo­naa eu­roa.

Tämä tarkoittaa sitä, että siellä ei pystytä pelaamaan virallisia futsal- tai salibandyotteluita. Niitä varten saliin olisi tarvittu liki 300 lisäneliötä.

Asiaa on palloteltu pitkin vuotta, ja esityksiä täysmittaisesta salista on käsitelty lautakunnissa, mutta lopulta viime joulukuussa valtuuston ehdottama 1,7 miljoonan euron salivaihtoehto toteutuu.

Vahva kansanrintama oli ajamassa Saloisiin isompaa salia. Urheiluväki koki saman pettymyksen myös vasta valmistuneen Antinkankaan koulun liikuntasalin suhteen. Nämä päätökset sapettavat AS Moonin puheenjohtaja Juho Heiskasta sekä Team Tempon ja Pattijoen Urheilijoiden puheenjohtaja Jari Suonviertä.

– Ei se hyvältä kuulosta. Tietenkin tämä on takapakkia meidänkin suunnitelmille. Seurassa harrastajamäärä nousee, niin mitä sitten tehdään, kun tilat loppuvat kesken. Kyllä tämä on uhkaava tilanne, Heiskanen korostaa.

– Onhan se pettymys. Nyt kun kerran jotain uutta aletaan uutta rakentaa, kohtuullisella lisäpanostuksella oltaisiin saatu kaikki toiveet täyttävä ratkaisu. Nyt se jää vajaaksi, Suonvieri komppaa.

Saloisten tuleva sali tulee olemaan samaa kokoluokkaa kuin Antinkankaan koulun vastaava, joka maksoi 2,4 miljoonaa euroa. Raahen kaupungin talonsuunnitteluinsinööri Satu Kaipio ei ole varma, riittääkö 1,7 miljoonaa euroa salin rakentamiseen.

– On siinä mahdollisuus onnistua, mutta jännittää, onnistuuko se. Nyt yritetään selvitä edullisemmilla ratkaisuilla. Esimerkiksi seinärakenne on yksi edullisempi ratkaisu. Ja ykkösvaiheessa on jo varauduttu tekniikan osalta asiaan, eli siitä tulee jotakin helpotuksia, muun muassa paikoitusalueissa.

Mistä 1,7 miljoonan euron rakennuskustannusarvio aikanaan syntyi?

– Meidän käsitys on, että kustannusarvio on ollut vähän yli kaksi miljoonaa, mutta netto olisi ollut se 1,7 miljoonaa. Se on mennyt päätöksenteossa niin, että se onkin bruttosumma, joka sisältää sen (liikuntapaikka-)avustuksen, Kaipio ihmettelee.

Myllymäki ihmettelee ihmisten käytöstä

Raahen kaupunginhallituksen puheenjohtaja Jarmo Myllymäki on lueskellut jonkin verran Saloisten koulun saliasiasta käytyä, ajoittain kiivastakin, keskustelua.

Hän ihmettelee suuresti eräiden ihmisten käyttäytymistä asian tiimoilla.

– Henkilökohtaisesti en ole kaikkia keskusteluja seurannut, mutta onhan tämä jossain aika henkilökohtaiseksi haukkumiseksi mennyt. Siihen tietenkin olen vuosien aikana tottunut, mutta kyllä joidenkin ihmisten käytös on aika erikoista, Jarmo Myllymäki kummastelee.

Lisää aiheesta keskiviikon 30.10. Raahen Seudussa. Sieltä löytyy muun muassa ajatuksia siitä, pitääkö raahelaisten seurajoukkueiden siirtää otteluitaan jossakin vaiheessa muualle, jos peliareenaa ei enää kotikaupungista löydy.

Video: Toni Länkinen