Raahen Seudun edus­kun­ta­vaa­li­ko­ne avautui – ­Vas­taa ja löydä sinulle sopivin eh­do­kas!

Mainos: Tutustu Raahen Seutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Sii­ka­joen Juha Lampi jäi toi­sek­si Hai­luo­don kun­nan­joh­ta­ja­ki­sas­sa

Hailuoto
Kunnanvaltuuston puheenjohtaja Mikko Iljana onnittelee tuoretta kunnanjohtajaa Maarit Alikoskea.
Kunnanvaltuuston puheenjohtaja Mikko Iljana onnittelee tuoretta kunnanjohtajaa Maarit Alikoskea.
Kuva: Heli Rintala

Hallintotietieteiden maisteri, Hailuodon va. kunnanjohtaja Maarit Alikoski valittiin Hailuodon uudeksi kunnanjohtajaksi äänin 14-3 kunnanvaltuuston kokouksessa tiistai-iltana. Kunnanhallitus esitti valtuustolle Alikosken valitsemista ilman virkavaalia, mutta valtuutettu Pirkko Rantasuo (sd.) ehdotti Kari Tuhkasen (vihr.) kannattamana, että kunnanjohtaja valittaisiin äänestyksellä Alikosken ja toisen loppusuoralle edenneen ehdokkaan, Siikajoen hallintojohtaja ja kauppatieteiden maisteri Juha Lammen kesken.

Virkavaalia edelsi yleisöltä suljettu neuvottelutauko, jonka aikana valtuutetut tutustuivat kunnanjohtajaehdokkaiden hakemuksiin, valintaryhmän haastattelumuistioihin ja soveltuvuustestien tuloksiin sekä esittivät haastatteluryhmälle kysymyksiä.

Valintansa jälkeen Alikoski sanoo olevansa työhönsä erittäin sitoutunut, ihmisläheinen asiajohtaja.

Äänestykseen päätymistä hän ei pitänyt mitenkään kummallisena asiana, vaan sanoo sen olevan kunnanjohtajavalinnoissa hyvin tavallista.

– Se kuuluu kuntademokratiaan.  Ja äänestystuloshan on hyvä! Hyvillä mielin palvelen ja johdan Hailuotoa. Johtaminenhan on vain väline yhteisten tavoitteiden saavuttamiseksi.

Oululainen Alikoski on toiminut Hailuodon kunnansihteerinä. Marraskuussa 2021 hän siirtyi hoitamaan myös kunnanjohtajan tehtäviä Aki Heiskasen irtisanouduttua.

Hailuodon kunnanjohtajan virkaa haki kaikkiaan 18 henkilöä, joista yksi oli raahelaislähtöinen Oulaisten perusturvajohtaja Päivi Rautio.