Sii­ka­joen kun­nan­vi­ras­ton tontin tu­le­vai­suus edel­leen auki – ideoita kai­va­taan

Siikajoen käytöstä poistetun kunnanviraston rakennuksen ja tontin jatkokäytölle on löydetty useita vaihtoehtoa, joita aiotaan selvitellä. Teknisen lautakunnan mukaan vanha rakennus voidaan purkaa ja sen tilalle rakentaa uusi ja entistä pienempi kunnanvirasto. Samaan yhteyteen voitaisiin rakentaa esimerkiksi palvelu- ja liiketoimintatiloja. Toinen vaihtoehto olisi, että rakennus purettaisiin ja tontin jatkokäytöstä päätettäisiin erikseen. Kunta voisi myös päättää myydä kiinteistön ja tontin kokonaisuudessaan tai pelkän tontin. Myös tontin vuokraus, ilman rakennusta, voisi olla vaihtoehtona.

Siikajoen kunnan tekninen johtaja toteaa, että koska asia on monipuolinen, eri vaihtoehtojen käsittelyyn tarvitaan aikaa.

Kunnanhallitus päättikin olla teknisen johtajan esityksen kannalla. Hallitus esittää, että virastotalon ja tontin jatkosuunnitelmille varataan aikaa niin, että alueen tulevaisuus ratkeaa vuoden 2020 aikana. Myös kuntalaisilta toivotaan asiaan mielipiteitä ja vaihtoehtoja.

– Me toivomme, että tässä saataisiin aktiivista kuntalaiskeskusteluakin aikaan. Nyt olisi oikein villeillekin ideoille tilaa, kunnanhallituksen puheenjohtaja Kauko Lehto sanoo.