Siipo 17 vuoden ta­kai­ses­ta vi­deos­ta: "Tuosta pelistä Hannes lähti etu­ajas­sa suun pe­sul­le"

Raahelainen jääkiekkotuomari Kimmo Siipo, 49, kävi vuonna 2000 tuomitsemassa kolme ottelua Ruotsin Elitserienissäkin.
Raahelainen jääkiekkotuomari Kimmo Siipo, 49, kävi vuonna 2000 tuomitsemassa kolme ottelua Ruotsin Elitserienissäkin.
Kuva: Vesa Joensuu

Internetin syövereistä on edelleen löydettävissä videoklippi jääkiekon SM-liigan ottelusta JYP-Blues marraskuulta 2002. Videolla Espoon Bluesin päävalmentajalta Hannu Kapaselta niin sanotusti palaa käämit ja hän antaa varsin suorasanaista palautetta ottelun raahelaiselle päätuomarille Kimmo Siipolle.

– Tuosta pelistä Hannes lähti etuajassa suun pesulle, minä jäin loppuun asti, naureskelee Siipo tilanteelle likimain 17 vuotta myöhemmin.

Juuri 28:nnen kautensa jääkiekkoerotuomarina aloittanut Siipo vihelsi vuosituhannen vaihteessa viisi kautta Suomen korkeimmalla sarjatasolla, SM-liigassa. Nykyään hän tuomaroi korkeimmillaan miesten kakkosdivisioonassa, mutta nauttii eniten E-junioreiden eli 11-12 –vuotiaiden peleistä.

– Siellä on aito urheilun ja liikunnan ilo mukana, eikä tule vielä tahallisia koiruuksia ja vahingoittamisyrityksiä. Niissä peleissä tuomarikin on tavallaan kasvattaja.

SM-liigatuomareiden ryhmään Kimmo Siipo nostettiin syksyllä 1998. Toimittuaan kolme kautta linjatuomarina raahelainen nostettiin syksyllä 2001 SM-liigaan päätuomariksi.

– Silloin liiga siirtyi ensimmäisen kerran neljän tuomarin systeemiin, ja tarvittiin lisää päätuomareita. Seuraavaksi kaudeksi palattiin kuitenkin takaisin kolmeen tuomariin.

Hän laskee tuominneensa tähän mennessä, 27 vuoden aikana, eri sarjatasoilla yhteensä noin 1 700 jääkiekko-ottelussa. Yli sadan liigaottelun lisäksi meriittilistalla on noin 130 ykkösdivarin eli toiseksi korkeimman sarjatason ottelua.

Lue lisää keskiviikon 16.10. Raahen Seudusta