Mainos: Tutustu Raahen Seutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Si­vii­li­au­toil­la jäisen radan ka­tu­ajoi­hin

Tulevan lauantain katuautoajoihin voi osallistua ihan millä autolla tahansa. Tarkoitus ei ole tulla ajoradalle hampaat irvessä, vaan ennemminkin hymy kasvoilla.
Tulevan lauantain katuautoajoihin voi osallistua ihan millä autolla tahansa. Tarkoitus ei ole tulla ajoradalle hampaat irvessä, vaan ennemminkin hymy kasvoilla.

Siikajoen Moottoriurheilukeskuksessa järjestetään tämän viikon lauantaina Katuautoajot. Toista kertaa järjestettävässä tapahtumassa kuka tahansa pääsee testaamaan omaa siviiliautoaan liukkaalla radalla. Vaikka kyseessä ei ole kilpailu, otetaan silti ratakierroksesta aikaa. Luokkia on neljä: etu,- taka- ja nelivetoiset autot sekä naiset.

– Tämä on AKK:n (autourheilun kattojärjestö) alainen tapahtuma. Siellä ajetaan siviiliautoilla rallityyppisesti erikoiskokeita jäädytetyllä radalla. Radalle saa mennä ihan tieliikennehyväksytyillä renkailla, auton pitää olla katsastettu ja vakuutettu. Kypärät täytyy olla päässä. Rata on sen verran mutkainen, että keskinopeudet ovat tosi alhaisia. Reitti ei ole kokonaan sama mitä rallisprinteissä on käytetty, kertoo Seppo Vainikainen Speedy Bros Racingista, joka järjestää tapahtuman.

Katuautoajot antavat kuljettajille oppia liukkaan kelin ajamisesta. Välttämättä mitään autourheilutaustaa ei tarvita, eli jäiselle radalla voi mennä kuka tahansa ihan vaan oppimaan.

Tiistaina ilmoittautuneita oli 20 paria, mutta Vainikainen tietää, että lisää tulee vielä. Ilmoittautua ennättää torstai-iltaan saakka. Mukaan mahtuu 40 autokuntaa.

– Tarkoitus on, että tehdään oikein matala kynnys osallistua. Ei ole tarkoituskaan, että ruvettaisiin ajamaan kilpaa. Se on tutustumistapahtuma, jossa pääsee fiilikseen ja haetaan tunnelmaa. Osalla syttyy kipinä, että voisiko siitä tulla harrastus. Kun katseli viime vuonna maalissa, porukka oli mielissään. Siellä näkyi vain pelkkiä hymynaamoja, Vainikainen mainitsee.