Sorvari jatkaa työtä Vih­rei­den puo­lue­val­tuus­kun­nas­sa

Raahelainen Seppo Sorvari jatkaa myös seuraavan kaksivuotiskauden Ou­lun vaa­li­pii­rin edus­ta­ja­na Vih­rei­den puo­lu­e­val­tuus­kun­nas­sa. Hänet valittiin puoluevaltuuskunnan varsinaiseksi jäseneksi Porissa pidetyssä puoluekokouksessa.

Puoluevaltuuskunnan varapuheenjohtajan tehtävä Sorvarilta jäi sen sijaan saavuttamatta. Kahta varapuheenjohtajan paikkaa tavoitteli kaikkiaan kymmenen ehdokasta.

– Siinä vaalissa vauhti riitti neljännelle kierrokselle. Ihan hyvin, kun en tehnyt mitään lobbaustyötä, en jakanut ilmaisia suklaapatukoita käytävillä niin kuin muut, hän sanoo.

Ehdokkaita puoluevaltuuskunnan varapuheenjohtajaksi oli nyt poikkeuksellisen paljon.

– Kaksi vuotta sitten oli kolme ehdokasta. Meillä oli nyt kaikkiin tehtäviin paljon enemmän ehdokkaita kuin aikaisemmin, mikä on vain hyvä asia.

Vihreiden 43-jäseninen puoluevaltuuskunta toimii puoluekokousten välillä puolueen korkeimpana poliittisena linjanvetäjänä. Seppo Sorvari aikoo valtuuskuntatyöskentelyssä kiinnittää huomiota ainakin kahteen teemaan, eläimiin ja työhön.

– Hallitusohjelmassa jäi puutteita eläinsuojelullisiin kysymyksiin, eli siihen jäi töitä tehtäväksi. Toinen asia, mitä pitää vielä syventää, on minun viime kaudella uutena ohjelmana aikaan saama paperi työstä ja taloudesta.

Puoluevaltuuskunta kokoontuu vähintään neljä kertaa vuodessa.

Puolueen tilanteeseen ja keväällä käytyjen eduskuntavaalien tulokseen Seppo Sorvari on tyytyväinen.

– Viime syksynä näytti, että kaikki menee päin honkia, kun puolueen tilanne oli mikä oli. Ihan uskomaton oli kuitenkin se eduskuntavaalirypistys, joka keräsi porukat tiiviisti yhteen tekemään työtä, ja ne tulokset saavutettiin mitkä oli mahdollisia.

Sorvari sanoo Vihreiden haluavan olla aidosti koko Suomen puolue.

– Huomionarvoista on, että puolueen johtohenkilövalinnat menivät nyt pitkin Suomea Sodankylästä Mikkeliin. Puoluevaltuuskunnan puheenjohtaja tulee nyt Kajaanista, taitaa olla ensimmäistä kertaa ihan Etelä-Suomen ulkopuolelta.