Sot­ka­mon ja Vim­pe­lin pe­lin­joh­ta­jat po­vaa­vat PattUa kärjen kiu­saa­jak­si

PattU ja Sotkamon Jymy iskevät yhteen äitienpäivänä.

Pattijoen Urheilijat lähtee superpesiskauteen haastajana. Joukkuetta povataan ennakkoarvioissa sijoille 6-8, mikä vaikuttaa varsin todenmukaiselta arviolta. Mutta kuten Hämeenlinnan Pallokerho näytti jääkiekossa, haastajakin voi voittaa mestaruuden.

Miesten Superpesistä pitkään hallinneet Sotkamon Jymy ja Vimpelin Veto suistettiin jo viime kaudella valtaistuimiltaan, ja nyt sarja on tasoittunut entisestään. Viime kauden mestari Joensuun Maila on takuulla vahva tälläkin kaudella, mutta sen jälkeen pitäisi olla tilaa.

Sarjan keskikastista saattaa tulla myös tasainen, joten jokainen runkosarjapiste merkitsee todella paljon.

– Keskikastissa joukkue voi olla yhtä hyvin joko kuudes tai yhdestoista. Tämä on erittäin herkullinen lähtökohta, miten tilanne lähtee muotoutumaan, Vimpelin Vedon pelinjohtajaksi täksi kaudeksi siirtynyt Markku Hylkilä ennakoi.

Lipossa viime kausina peliä johtanut Hylkilä haluaa luonnollisesti palauttaa Vedon takaisin mestariksi. Joukkueessa tapahtui pientä liikehdintää, mutta se ei pelinjohtajan mukaan hidasta menoa.

– Kun ajattelee muutaman vuoden taakse päin, sarja oli tylsä, kun Sotkamo ja Vimpeli pelasivat aina kullasta. Nyt Joensuu, Kouvola ja JymyJussit ovat tosi vahvasti mitalipeleihin tähtääviä joukkueita, eli kärki on leventynyt. Uskon, että nämä viisi joukkuetta erottuvat, mutta esimerkiksi Raahe on niin laadukas joukkue, että se voi voittaa minä päivänä tahansa kärkiviisikon. Ennakoiden sarja on nyt mielenkiintoisin mitä se ollut vuosiin, Hylkilä pyörittelee.

Hylkilä nostaa esiin PattUn uudet vahvistukset, jotka tuovat lisäelementtejä joukkueen peliin.

– Joukkue on vahvistunut viime vuodesta, kun (Miikka) Matikka, (Juuso) Keski-Koukkari ja oma valmennettava Kasperi (Salmela) tulivat sinne. Tuntuu, että vuodesta toiseen, kun siellä on Topi (Kosonen), on se aina laadukas joukkue. Ulkopelillisesti PattU on erittäin vaikea, koska siellä on lukkari, joka hakee pieniä. Matikan ja Keski-Koukkarin myötä sinne on tullut ruutia ja monipuolisuutta, ja myös Haapakosken Jussi tuo sinne oman mausteensa. Hän on varmasti tuolle porukalle oikea mies viemään hommaa uudelle tasolle, Hylkilä kehuu PattU-pelinjohtajaa.

Sotkamon Jymyn pelinjohtaja Jani Komulainen on Hylkilän kanssa samoilla linjoilla kärkipään suhteen. Myös hän antaa raahelaisjoukkueelle tunnustusta.

– Jos kaikki menee, kuten he ovat suunnitelleet, on heillä hyvät mahdollisuudet haastaa kärkikastia. Heillä on kokemusta sen verran, ja siellä on tehty hallittuja muutoksia. En tiedä Matikan tilanteesta, mutta hän on varmasti arvokas pelaaja, Komulainen toteaa.

Jymy saapuu Raaheen sunnuntaina. Kainuulaiset avasivat kautensa jo tiistai-iltana, mutta PattUlle äitienpäivän ottelu on kauden ensimmäinen runkosarjapeli.

– Helsingissä olosuhteet ovat erityiset alustan ja kaukalon myötä. Sunnuntain peli on meille oikea kauden aloitus, kun päästään pelaamaan oikeisiin olosuhteisiin Raaheen. Saadaan heti kova vastus, Pattijoki ei ole ollut ikinä meille helppo paikka pelata.