SSAB:n tu­li­pa­lon syyksi selvisi ma­suu­nin puh­kea­mi­nen

SSAB:n Raahen tehtaan kakkosmasuuni on toistaiseksi pysäytetty tiistaisen tulipalon takia.
SSAB:n Raahen tehtaan kakkosmasuuni on toistaiseksi pysäytetty tiistaisen tulipalon takia.
Kuva: VESA JOENSUU

SSAB:n Raahen tehtaan kakkosmasuunia tiistai-iltana vaurioittaneen tulipalon syttymissyyksi on selvinnyt masuunin puhkeaminen. Puhkeamisesta johtuen sulaa rautaa pääsi vuotamaan masuunin pesän seinämän läpi halkaisijaltaan noin 20 senttimetrin kokoisesta reiästä. Sula rauta poltti valuessaan muun muassa kaapeleita ja vaurioitti jäähdytysvesikiertoja.

Masuuni 2 on toistaiseksi pysäytetty. Puhjenneen masuunin korjaussuunnitelma on jo laadittu ja SSAB:n mukaan korjaustoimet ovat lähteneet hyvin liikkeelle.

SSAB pyrkii varmistamaan, että masuunin tulipalosta seuraisi mahdollisimman vähäiset vaikutukset tehtaan tuotantoon ja asiakastoimituksiin. Masuuni 1 on toiminnassa normaalisti.

Tulipalo Raahen tehtaan masuuni 2:lla syttyi tiistaina noin kello 18. Sammutustyöt kestivät noin kaksi tuntia. Kukaan ei loukkaantunut tulipalossa.

Ykkösmasuunin välikorjaus alkaa Raahen tehtaalla tulevana kesänä. Tulipalossa nyt vaurioituneen kakkosmasuunin välikorjaus on vuorossa vuonna 2020. Välikorjaukset ovat masuunien elinkaareen kuuluvia normaaleja toimenpiteitä.