Mainos: Tutustu Raahen Seutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Stora Enson tutkija An­na-Mai­ja Pe­ran­der pitää met­sä­teol­li­suut­ta uu­dis­tu­mis­ky­kyi­se­nä alana – Uusia in­no­vaa­tioi­ta tehdään koko ajan

Anna-Maija Perander työskentelee tutkijana metsäteollisuudessa. Hän etsii uusia ratkaisuja muun muassa sellun käyttöön.

Raahelaislähtöinen Anna-Maija Perander on nyt reilut kaksi vuotta työskennellyt tutkijana Tukholmassa Stora Ensolle. Hyppy toiseen maahaan ja uudelle työnantajalle oli hänen mukaansa seurausta neljänkympin kriisistä. Stora Ensolle hän siirtyi Kemiralta, jossa työskenteli vanhempana tutkijana.

– Viihdyin Kemiralla tosi hyvin. Siellä oli mahtavat työkaverit ja hyvä työilmapiiri, mutta tuntui, että elämässä oli hyvä ajankohta pienelle muutokselle.

Uusia työpaikkoja etsiessä täydellinen osuma löytyi Ruotsista. Perander sanoo, että kemian alalla on vaikea löytää työpaikkoja, jossa oma osaaminen ja työnkuva sopivat täydellisesti yhteen. Hän sanoo, että paikan hakeminen jännitti, mutta myös sen vastaanottamista piti miettiä pitkään.

Lue digiä _1 kk 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.