Valmistuneet: Iso joukko uusia am­mat­ti­lai­sia val­mis­tui: Katso täältä nimet

Mainos: Tutustu Raahen Seutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Suo­mes­sa on nyt "Pu­ti­nin hin­nat", siksi so­siaa­li­mi­nis­te­ri Hanna Sark­ki­nen lupasi tukiin ko­ro­tuk­sia jo syk­syl­lä

Inflaatio laukkaa niin, että kaikkia kel-indeksiin sidottuja sosiaaliturvaetuuksia korotetaan. Työttömyyspäiväraha nousee 25–30 euroa kuukaudessa, kertoo ministeri Hanna Sarkkinen.

Raahessa Vasemmistoliiton toritilaisuudessa vieraillut valtion sosiaalietuuksista vastaava sosiaali- ja terveysministeri Hanna Sarkkinen (vas) ilmoitti ilosanomaa  hallituksen kehysriihessä päättämistä indeksikorotuksista, jotka nostavat yli miljoonan suomalaisen saamia sosiaalitukia.

Sarkkisen mukaan Venäjän hyökättyä Ukrainaan kaikilla on nyt "Putinin hinnat", minkä takia kaikkia kansaneläkeindeksiin sidottuja etuuksia korotetaan. Niihin kuuluvat kansaneläkkeiden lisäksi muun muassa työttömien työmarkkinatuki, toimeentulotuki ja sairaspäiväraha.

Korotukset ovat luvassa alkusyksystä. Niiden pohjana käytetään Tilastokeskuksen alkuvuodesta laskemaa inflaatioprosenttia. Näillä näkymin se näyttäisi olevan noin 3,5.

Raahen Seudulle ja Kalevalle antamassaan haastattelussa Sarkkinen pitää sosiaaliturvan yhtenä suurena ongelmana sitä, että sosiaalietuudet ovat niin hajallaan.

Lue digiä _1 kk 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.