Mainos: Raahen Seutu Digi talvitarjouksena 5 kk nyt vain 38,70 €! Tilaa tästä

Tilaajille

Suo­mes­sa on nyt "Pu­ti­nin hin­nat", siksi so­siaa­li­mi­nis­te­ri Hanna Sark­ki­nen lupasi tukiin ko­ro­tuk­sia jo syk­syl­lä

Inflaatio laukkaa niin, että kaikkia kel-indeksiin sidottuja sosiaaliturvaetuuksia korotetaan. Työttömyyspäiväraha nousee 25–30 euroa kuukaudessa, kertoo ministeri Hanna Sarkkinen.

Raahessa Vasemmistoliiton toritilaisuudessa vieraillut valtion sosiaalietuuksista vastaava sosiaali- ja terveysministeri Hanna Sarkkinen (vas) ilmoitti ilosanomaa  hallituksen kehysriihessä päättämistä indeksikorotuksista, jotka nostavat yli miljoonan suomalaisen saamia sosiaalitukia.

Sarkkisen mukaan Venäjän hyökättyä Ukrainaan kaikilla on nyt "Putinin hinnat", minkä takia kaikkia kansaneläkeindeksiin sidottuja etuuksia korotetaan. Niihin kuuluvat kansaneläkkeiden lisäksi muun muassa työttömien työmarkkinatuki, toimeentulotuki ja sairaspäiväraha.

Korotukset ovat luvassa alkusyksystä.

Lue digiä _1 kk 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehdet ke ja pe sekä arkisto Kuvagalleriat, videot ja livelähetykset Uutiset sähköpostiisi ke ja pe