Tahko pyö­rit­ti si­sä­pe­liä niu­kas­ti PattUa pa­rem­min

Hyvinkään Tahko oli perjantaina niukasti edellä Pattijoen Urheilijoita, joka pääsi pelaamaan kauden ennätysyleisön eteen.
Hyvinkään Tahko oli perjantaina niukasti edellä Pattijoen Urheilijoita, joka pääsi pelaamaan kauden ennätysyleisön eteen.
Kuva: Roy Viitanen

Pattijoen Urheilijat ja Hyvinkään Tahko järjestivät erittäin tiukan väännön voitosta superpesiksen perjantai-illan ottelussa. Kauden ennätysyleisö 1546 katsojaa ei saanut haluamaansa, kun Tahko vei lopulta ottelusta 0–1 (1–2, 2–2) voiton.

– Aika tyhjä fiilis. Hirveästi ei henkilökohtainen onnistuminen lämmitä, kun ei tullut pisteitä, PattUn ykköspalkittu jokeri Jan Hankala (kärkilyönnit 6/6) kommentoi.

PattU ja Tahko pelasivat avausjaksolla tarkkaa ulkopeliä ja tilanteet olivat vähissä. Sisäpelissä ei kumpikaan joukkue loistanut. Oman mausteensa peliin toi syöttötuomari, jonka linjan kanssa molemmat joukkueet olivat useampaan otteeseen eri mieltä. Lisäksi kova vastatuuli ei yhtään helpottanut toimintaa mailan varressa.

– Vähän nihkeämpi sisäpeli kuin eilen Kempeleessä. Kova vastatuuli ja ei ollut hyvä sisäpelikeli. Puolustettiin hyvin takatilannetta ja tehtiin riittävästi juoksuja voittoon, Tahkon pelinjohtaja Iiro Haimi sanoi.

Tahko pääsi johtoon, kun jokeri Juha Korhonen kotiutti toisen tasoittavalla Teemu Rouhiaisen. Tahkon pelinjohtaja Iiro Haimi kertoi ennen peliä, että Rouhiainen oli siirretty jokeripaitaan tuomaan jalkoja ja tulosta syntyikin.

PattU sai pelin tasoihin avausjaksolla viime hetkillä. Yhden palon ajolähdöstä Jari Törmänen löi Timo Kallion kotiin. Tahko nousi kuitenkin lopussa voittoon, kun Teemu Nikkasen lyönnin jälkeen polttoheitto otti erikoisemman pompun juuri ennen kotipesässä palloa odottanutta Topi Kososta.

– Ulkopeli ihan hyvää. Kaveri jää 11 kolmostilanteeseen, niin siihen pitää olla tyytyväinen. Sisäpelissä saatiin 15 kolmostilannetta. Kotiutukset ei sitten tänään olleet siellä seinälläkään. Vähän oli nuhaista, kuten olotila itsellä ollut viime päivinä, PattUn pelinjohtaja Jussi Haapakoski kommentoi.

Toisen jakson alkuun molemmat saivat jo paremmin tilannetta, mutta kotiutukset olivat tiukassa. Tahko aloitti Juha Korhosen ja Aleksanteri Haukan onnistumisilla. Topi Kosonen kuittasi tasoittavalla tasoituksella, kun lyhyt kakkosrajaan ei tarttunut Tahkon etukenttäpelaajan räpylään.

Kotiutusjuhlat jäivät sitten pitkään molempien osalta siihen. Yrityksiä kyllä oli, mutta ulkopelaajien suoritukset olivat liian kovia.

– Tänään oli parempi päivä räpylässä kuin sisällä. Ulkopelissä olin ainakin hyvä tänään, Tahkon ykköspalkittu Patrik Vartama totesi.

PattU pääsi yrittämään pelin venyttämistä supervuoroon viimeisen tasoittavalla. Jari Törmäsen kolmossauman puhkaisu toi Timo Kallion tuoman tasoituksen, mutta tarvittavaa kolmatta juoksua PattU ei saanut ja Tahko juhli voittoa.

Miesten superpesis pe 12.7.

PattU – Hyvinkää 0–1 (1–2,2–2)

PattU: Timo Kallio 0/2, Topi Kosonen 1/0, Jari Törmänen 2/0, Jan Hankala 0/1. Palkitut: I Jan Hankala, II Harri Kolehmainen.

Hyvinkää: Riku Hokkanen 0/2, Teemu Nikkanen 1/1, Aleksanteri Haukka 1/0, Juha Korhonen 2/0, Teemu Rouhiainen 0/1.

Palkitut: I Patrik Vartama, II Juha Korhonen.

Yleisöä: 1546