Mainos: Tilaa Raahen Seutu Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 3 kk 35,70 € + 2 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Pääkirjoitus
Tilaajille

Ta­ka­pen­kin paine tuntuu

Nuorten miesten liikennekuolemissa kyse on ennen kaikkea asenteista ja näyttämisen halusta.

Elokuu on ollut liikennekuolematilastossa poikkeuksellisen synkkä. Viime viikonloppuna Nokialla sattuneessa kolarissa kuoli kolme nuorta ja loukkaantui yksi. Vain pari päivää aiemmin Ikaalisissa sattuneessa ulosajossa loukkaantuneiden ja kuolleiden suhde oli päinvastainen. Molemmissa onnettomuuksissa autoissa oli nuoria ihmisiä.

Takavuosien hyvä kehitys on pysähtymässä. Yhdeksi syyksi onnettomuuksien kasvuun pidetään poikkeusluvalla ajokortin jo alaikäisenä saaneiden määrän kasvua. Toisaalta ajo-opetusluvalla kortin saaneiden nuorten kuljettajien autonkäsittelytaitojen tunnustetaan olevan hyvät, sillä kotioloissa ajokokemusta kertyy enemmän kuin uusille kuskeille vielä muutama vuosi sitten. Autotkin ovat varustukseltaan entistä turvallisempia.

Valtaosassa liikennekuolemista uhrina on keski-ikäinen mies, mutta nuoret miehet ovat väestöosuuteensa verrattuna kuolonkolareissa yliedustettuna.

Nuorten miesten kolarien syy löytyy korvien välistä.

Lue digiä _1 kk 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.