Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan kesän ajalle - tutustu ja hae tästä

Tilaajille

Tämä asia­kir­ja pitäisi jo­kai­sel­la ai­kui­sel­la olla mutta se on lo­pul­ta­kin ani­har­val­la

Pankkilakimies Jenni Mäki-Petäjän mielestä jokaisen yli 18-vuotiaan pitäisi tehdä edunvalvontavaltuutus. Kalevi ja Soile Salmela ottivat vihjeestä vaarin ja päättivät tehdä edunvalvontavaltuutuksen lakitoimistossa niin pian kuin suinkin.

Vanhustenviikolla Neuvorassissa edunvalvontavaltuutusta esitellyt Raahentienoon Osuuspankin pankkilakimies, OTM, varatuomari Jenni Mäki-Petäjä katsoo, että edunvalvontavaltuutus ei ole pelkkä ikäihmisten asiakirja. Edunvalvontavaltuutus pitäisi olla kaikilla aikuisilla ihan vain varmuuden vuoksi, koska kuka tahansa voi joutua kolariin tai sairastua esimerkiksi aivoverenvuotoon niin, ettei kykene hoitamaan itse asioitaan.

– Nykyaikana ei pysty hoitamaan asioita ilman asianmukaista valtuutusta. Asiat eivät itsestään hoidu.

– Me maksamamme erilaisia vakuutusmaksuja tarvitsematta niitä vakuutuksia ehkä koskaan. Tämä edunvalvontavaltuutus on verrattavissa vakuutuksiin eli sitä voidaan tarvita tai joskus se voi jäädä kokonaan käyttämättä. Mutta emme koskaan ennakkoon tiedä, mikä meidän tilanne tulee olemaan, Mäki-Petäjä sanoi.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehdet ke ja pe sekä arkisto Kuvagalleriat ja videot Uutiset sähköpostiisi ke ja pe