Mainos: Raahen Seutu Digi talvitarjouksena 5 kk nyt vain 38,70 €! Tilaa tästä

Tilaajille

Tänään il­ta­kuu­del­ta on suo­si­tel­ta­vaa huu­dat­taa kodin pa­lo­va­roit­ti­mia – SPEKin mukaan pa­lo­va­roi­tin­ten tes­taa­mi­seen on to­del­la­kin tar­vet­ta

Tänään joulukuun ensimmäisenä päivänä vietetään Palovaroitinpäivää. Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö (SPEK) toivoo, että tänä iltana kello 18 mahdollisimman monessa kodissa testataan palovaroittimien toiminta.

Palovaroitinten testaamiseen on tarvetta, sillä tutkimusten ja pelastustoimen kenttäkokemusten perusteella liian monesta kodista puuttuvat toimivat palovaroittimet. Myös SPEKin katugallup vahvisti käsitystä siitä, että palovaroitinasiat eivät ole kodeissa parhaalla tolalla.

– Vaikka viime vuosina tehdyissä kyselytutkimuksissa yli 90 prosenttia on vastannut, että kotona on riittävä määrä toimivia palovaroittimia, kertovat SPEKin tutkimus ja pelastustoimen kenttähavainnot radikaalisti muuta, sanoo turvallisuusviestinnän asiantuntija Juha Hassila SPEKin tiedotteessa.

Lue digiä _1 kk 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehdet ke ja pe sekä arkisto Kuvagalleriat, videot ja livelähetykset Uutiset sähköpostiisi ke ja pe