Tan­go­mark­ki­noil­ta irtosi tun­nus­tus­ta myös Raahen alueel­le

Neitoset-orkesteri voitti Tanssiorkestereiden SM-kilpailun Seinäjoen Tangomarkkinoilla. Marja Pisilä on yhtyeen laulaja.
Neitoset-orkesteri voitti Tanssiorkestereiden SM-kilpailun Seinäjoen Tangomarkkinoilla. Marja Pisilä on yhtyeen laulaja.
Kuva: J.Pihlaja/Topfocus

Viime viikolla Seinäjoella vietetyiltä Tangomarkkinoilta tuli menestystä myös Raahen alueelle, kun Janette Ahola vei tangonuorten tyttöjen sarjan ja Neitoset-orkesteri, jonka laulajana toimii Marja Pisilä, voitti Tanssiorkesteiden SM-kisan.

Tanssiorkestereiden SM-kilpailu SMOrk kisailtiin nyt kolmatta vuotta Seinäjoen Tangomarkkinoilla. Neitoset on ensimmäinen pelkästään naismuusikoista koostuva voittajaorkesteri kilpailun historiassa. Orkesterissa on Marja Pisilän lisäksi Stiina-Emilia Kemppainen, Anni Palojärvi, Heli Korkala ja Satu Palmroos.

Voittajayhtyeen jäsenet kyynelehtivät onnesta tuloksen kuultuaan.

– Olen aivan sanaton. Hengitämme iskelmämusiikkia ja tämä on mieletön tunnustus työstä, jota me kaikki olemme tehneet lapsesta lähtien. Lupaamme levittää musiikin ilosanomaa kaiken ikäiselle yleisölle, summasi orkesterin laulaja Marja Pisilä koko yhtyeen tuntoja.

Tuomariston puheenjohtajana toiminut, Finlanders -yhtyeen perustajajäsenenäkin tunnettu Jussi Lammela kertoi, että päätös ei tällä kertaa ollut helppo.

– Kilpailun tasaväkisyydestä kertoo paljon se, että jouduimme semifinaalivaiheessa turvautumaan suljettuun lippuäänestykseen ratkaisun saamiseksi. Voittaja oli tietysti valittava, mutta väittäisin, että kaikki neljä Seinäjoelle tiensä selvittänyttä orkesteria tullaan näkemään jatkossa keikkalavoilla.