Ta­pah­tu­mis­ta haetaan nyt maa­kun­taan lisää ve­to­voi­maa

Raahen kaupunki osarahoittaa Elämysten tapahtumamaakunta -hanketta, jonka tarkoitus on kehittää kulttuuritapahtumia ja vahvistaa niiden toimintaa Pohjois-Pohjanmaan alueella erityisesti yrittäjäyhteistyön osalta.

Hanketta toteuttaa Oulun kulttuuritapahtumayhdistys ja ely-keskus on myöntänyt sille rahoituksen vuosille 2019–2021. Raahen lisäksi muita rahoittajia ovat Haapavesi, Ii, Oulainen, Oulu ja Taivalkoski.

Hanke on samantyyppinen kuin aikaisempi Tapahtumien hubi -hanke, joka kattoi Oulun alueen. Nyt uusi hanke laajentuu maaseudulle ja pienemmille paikkakunnille.

– Yritämme tavoittaa pienempiä yrittäjiä ja tapahtumajärjestäjiä Pohjois-Pohjanmaan alueella. Haluamme kehittää yrittäjien ja tapahtumajärjestäjien välistä yhteistyötä pidemmälle kuin mitä perinteinen sponsoritoiminta on, sanoo hankkeen projektikoordinaattori Liisa Ronkainen.

Kyse ei ole siitä, että rahoittajakunnat pönkittäisivät oululaisia tapahtumia, mutta toisaalta osallistuminen vaatii omaa aktiivisuutta ja mukaan lähtemistä.

– Tarjolle tulee koulutuksia ja verkostotapaamisia. Ketään ei toki voida pakottaa tapaamisiin, mutta hankkeen anti on itsestä kiinni.

Koulutukset ja verkostotapaamiset ovat osallistujille ilmaisia. Ensimmäinen koulutuspäivä on 24. syyskuuta Oulussa. Silloin annetaan tietoa tapahtumien markkinoinnista sosiaalisessa mediassa.

Suunnitteilla on myös yksi opintomatka tutustumaan toisen maakunnan tapahtumajärjestämiseen.

Tapahtumakentän kehittämisen ympärivuotiseksi uskotaan kasvattavan palveluntarjoajien määrää ja maakunnan elinvoimaa.

Hankkeen annista suurimpia on juuri verkostoon pääseminen. Osallistujien taidot tapahtumien järjestämisessä kasvavat ja erityisesti yrittäjille yritetään löytää pysyviä ansaintamahdollisuuksia tapahtumien yhteydessä.

– Haluamme vahvistaa paikallisten yrittäjien palvelujen pääsemistä mukaan tapahtumiin. Teemme parhaillaan kyselyä yrittäjille siitä, millainen toiminta olisi heille hyödyllistä ja millaisista verkostotapaamisista ja koulutuksista he hyötyisivät.

Vastaavanlainen kysely lähtee myös tämän kuun lopussa tapahtumajärjestäjille eli kaikinpuolinen kartoitus on meneillään.

Hanke toteuttaa myös kaiken ohessa mainetutkimuksen siitä, millainen maine pohjoispohjalaisilla tapahtumilla on. Mainetutkimus uusitaan hankkeen lopussa, jolloin voidaan tarkastella ovatko tulokset muuttuneet mihinkään suuntaan hankkeen aikana.

Tapahtumajärjestäjät ja yrittäjät pääsevät osallisiksi hankkeen tarjonnasta ilmoittamalla itsestään osoitteeseen liisa@oulunjuhlaviikot.fi