Mainos: Raahen Seutu Digi talvitarjouksena 5 kk nyt vain 38,70 €! Tilaa tästä

Pääkirjoitus
Tilaajille

Tar­vit­ta­vat tu­ki­toi­met pitää myös to­teut­taa

Kun Fennovoiman ratkaisun julkistamisesta on nyt kulunut kaksi viikkoa, alkavat sen seuraukset hiljalleen valjeta.

Fennovoiman ratkaisu irtisanoa laitostoimitussopimus venäläisen Rosatomin kanssa johtaa väistämättä Pyhäjoen ydinvoimalaitoshankkeen alasajoon. Kun ratkaisun julkistamisesta on nyt kulunut kaksi viikkoa, alkavat sen seuraukset hiljalleen valjeta. Puheet odottavasta tilanteesta ja hankkeen mahdollisesta jatkajasta hiipuvat samaa tahtia kuin puheet ratkaisun todellisista seurauksista voimistuvat.

Pohjois-Pohjanmaan ely-keskus tiedotti perjantaina kokoavansa kaksi erillistä työryhmää selvittämään tilannekuvaa Fennovoiman Hanhikivi 1 -hankkeen alasajon vaikutuksista, vaikutusten seurauksena tarvittavista tukitoimista ja tukitoimien laajuudesta. Kun ely-keskus kertoo toimintamallin perustuvan työ- ja elinkeinoministeriön äkillisten rakennemuutosten hallinnan konseptiin, voitaneen tulkita Suomen valtion seisovan ainakin jollakin tavalla Fennovoiman ratkaisun takana.

Lue digiä _1 kk 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehdet ke ja pe sekä arkisto Kuvagalleriat, videot ja livelähetykset Uutiset sähköpostiisi ke ja pe