Valmistuneet: Iso joukko uusia am­mat­ti­lai­sia val­mis­tui: Katso täältä nimet

Jätinkirkot: Raahen Seutu kiipesi Pirt­ti­vaa­ran laelle

Mainos: Tutustu Raahen Seutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Ta­val­li­sen ku­lut­ta­jan säh­kö­las­kuun tulossa pieni hel­po­tus: Fingrid jättää pe­ri­mät­tä kan­ta­verk­ko­mak­su­ja

Fingrid kertoo tiedotteessaan aikeestaan käyttää ennätyskorkeita pullonkaulatuottoja kohonneiden kustannusten kattamiseen ja jättää perimättä kuluvan vuoden joulukuun kantaverkkomaksut. Yhtiön suunnitelmissa on jättää perimättä kantaverkkomaksuja kuudelta kuukaudelta vuoden 2023 aikana. Toteutuessaan tämä alentaisi kantaverkkoasiakkaiden nykyisiä maksuja noin 300 miljoonaa euroa. Vuoden 2022 joulukuun sekä vuoden 2023 tammikuun, helmikuun ja kesäkuun kantaverkkomaksut on jo päätetty jättää perimättä.

Kantaverkkomaksujen perimättä jättäminen ei vaikuta suuresti kotitalouksien sähkölaskuihin, sillä kantaverkkomaksun osuus sähkön hinnasta on 1,9 prosenttia.

Korkea sähkön hinta ja suuret aluehintaerot ovat kasvattaneet kantaverkkotoimijoille kertyneitä pullonkaulatuottoja.

Pullonkaulatuottoja kertyy, kun sähköpörssin tarjousalueiden välinen sähkön siirtokapasiteetti ei ole riittävän suuri kysynnän kattamiseen.

Lue digiä _1 kk 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.