Tennis keräsi hyvän joukon pe­laa­jia Koi­vu­luo­don mas­sal­le pe­laa­maan

Koivuluodon kentillä pelattiin lauantaina loistavissa olosuhteissa kahdeksan parin voimin Team Tempon tennisturnauksen voitosta.
Koivuluodon kentillä pelattiin lauantaina loistavissa olosuhteissa kahdeksan parin voimin Team Tempon tennisturnauksen voitosta.
Kuva: Roy Viitanen

Team Tempon tennisturnauksen taustalla oli organisaattori Joni Karvosen idea, että voisi olla kiva pelata. Lisäkimmoketta tuli salibandyjoukkueen sisältä hyvän itsetunnon omaavilta junioreilta.

– Välijärven Aku ja Kallion Rasmus sanoivat, että ovat niin kovia ja hyviä pelaamaan, Karvonen heitti piikkiä junioreiden suuntaan.

Aku Välijärvi ja Rasmus Kallio ovat molemmat aikaisemmin pelanneet tennistä useamman vuoden, mutta nyt aktiivisempi harrastaminen on jäänyt. Välijärven ja Kallion muistikuvat turnauksen syystä poikkesivat Karvosen esittämästä. Rivien välistä löytyi kuitenkin ehkä totuuden siemen.

– Jos olisi ollut vain meidän salibandyjoukkueen pelaajia, niin sitten, kaksikko jätti ilmaan leijumaan ajatuksen turnausvoitosta.

Turnaus sai kiitosta matalasta kynnyksestä. Kun pelaajat eivät tarvinneet lisenssejä, niin kynnys astua kentälle oli käytännössä olematon.

– Kerran kesässä. Eipä juuri ole tullut pelattua, Niko Väisäsen parina pelannut Janne Mykkänen sanoi.

Pyhäjoelta taitojaan olivat tulleet näyttämään Ville Korpela ja Henri Tuomikoski. Peleistä näkyi, että maila ei ole ihan ensimmäistä kertaa kädessä.

– Nuorempana tuli pelattua paljon, mutta sitten oli kymmenen vuoden tauko, kun ei ollut kenttiä. Tälle kesälle on taas tullut pelattua, kun on kentät Pyhäjoella, Korpela kertoi.

Turnaus oli sopivan leppoinen. Pisteistä pelattiin rennolla fiiliksellä, vaikka luonnollisesti, kun kentälle astelee urheilijoita, niin tavoite ei ole vain pelaaminen.

– Ainahan sitä haluaa voittaa. Ei kukaan näitä pelejä halua hävitä, Korpela sanoi.

Ville Korpela ja Henri Tuomikoski etenivät aina finaaliin saakka. Välierissä kaatui pari Aki Sarkkila/Taneli Lohtander. Finaaliin toisena parina etenivät Markus Hassinen/Teppo Mäkelä, jotka kukistivat välierässä parin Joni Karvonen/Markku Tiikkaja.

Turnauksen voittoon pelasi pari Hassinen/Mäkelä lukemin 2–0 (4–1, 4–2). Pronssia voitti pari Sarkkila/Lohtander samoin 2–0 (4–1, 4–2) erälukemin.

Otteluita oli seuraamassa katsomon puolelta Raahen Verkkopalloseuran Marko Väisänen. Toisen seuran järjestämä tennisturnaus ei aiheuttanut katkeruutta.

– Hienon näköistä. Tällaiset tapahtumat ovat tosi tervetulleita. Annetaan tukea niin paljon kuin pystytään. Ihan potentiaalisia pelaajia. Joku voi saada tenniskärpäsen pureman ja liittyä seuraan, Väisänen sanoi.