Te­räs-Kiek­ko jatkoon Suomen Cupissa

TeKi oli useamman luistimen potkun edellä PJK:a, kun viikonvaihteessa pelattiin jääkiekon Suomen Cupia.

Teräs-Kiekko ja Pyhäjoen Joki-Kiekko väänsivät viikonvaihteessa paikasta Suomen Cupin toiselle kierrokselle. TeKi oli otteluissa selvästi valmiimpi kauden alkuun.
Teräs-Kiekko ja Pyhäjoen Joki-Kiekko väänsivät viikonvaihteessa paikasta Suomen Cupin toiselle kierrokselle. TeKi oli otteluissa selvästi valmiimpi kauden alkuun.
Kuva: Roy Viitanen

Teräs-Kiekko voitti Suomen Cupin avauskierroksella Pyhäjoen Joki-Kiekon kahdesti. Pyhäjoella lukemat olivat perjantaina 0–10 (0–4, 0–4, 0–2) ja lauantaina Raahessa 7–1 (1–0, 2–1, 4–0).

– Mukava oli aloittaa kausi. Hyvin on kaksi viikkoa vedetty treenejä jäällä, TeKin hyökkääjä Mikko Finnilä kommentoi.

TeKi oli selvästi valmiimpi kauden alkuun kuin PJK. Perjantaina lukemat olisivat voineet olla vieläkin rumemmat. Lauantaina PJK harasi asteen paremmin vastaan.

– TeKi tuli täydellä höyryllä ja jaloissa oltiin. Omassa pikku askissa oli vielä pahempi. Melko puhki on nyt. Vähän pelaajia ja pari jäätä alla. Pelit tuli vähän äkkiä ja rosteri on liian kapea, PJK:n kapteeni Kimmo Rönkkömäki totesi.

TeKin tehopelaaja oli Juho Kalliokoski, joka teki otteluissa seitsemän maalia ja syötti yhden. Joona Saukko keräsi tehot 1+4 ja Toni Luhtavaara 0+5. PJK:n ainoasta maalista lauantaina vastasi puolustaja Tommi Suua.

Teräs-Kiekon lähtökohdat tulevaan II-divisioonaan vaikuttavat olevan hyvät. Vaihtuvuus joukkueessa on ollut käytännössä olematonta ja joukkueen talven valmennuskuviotkin ovat selvinneet.

– Jari Perttusen kanssa on suullisesti sovittu ja vain nimet puuttuu paperista. Joukkueessa käytännössä kaikki jatkavat ja pari uutta pelaajaa on tullut, TeKin joukkueenjohtaja Janne Myllylä totesi.

Kesän TeKi on vetänyt kokeneen Juha Ringin komennossa. Ainakin osa pelaajista on tehnyt kesällä hyvää työtä tulevan kauden eteen.

– Osa on tehnyt hyvin, mutta enemmänkin saisi panostaa kesätreeneihin. PJK-otteluissa pelaaminen oli vielä vähän hakusella, mutta parempaan suuntaan mentiin, TeKin valmennusryhmään kuuluva Jani Mattila sanoi.

TeKillä riittää laajuutta pelaajaringissä. II-divarijoukkueen ohella tarpeen vaatiessa ainakin muutama pelaaja pystyy siirtymään III-divaria pelaavasta TeKin Akatemiasta edustukseen pelaamaan.

Pyhäjoen Joki-Kiekon tilanne on tällä hetkellä huolestuttavampi. Pelaajaringissä on vajaa 20 pelaajaa ja pitkä kausi II-divisioonassa vaatisi enemmän pelaajia.

– Kaikki on alkutekijöissä. Kyllähän me lisää miehiä tarvitaan joukkueeseen, jos meinataan kausi viedä läpi, PJK:n valmentaja Ville Korpela totesi.

PJK on menettänyt viime kauden joukkueesta pelaajia kokeneesta päästä. Kauteen joukkue lähtee ennakkoon selkeänä altavastaajana.

– Nuori joukkue ja lähtökohta kauteen on erilainen. Taso on tänä vuonna ainakin kärjen osalta tosi kova. Ollaan selkeästi haastajan asemassa, Korpela sanoi.

Ville Korpelan kanssa valmennusvastuun jakaa Joonas Hilden. Jos pelaajia ei jostain löydy lisää, niin voi olla, että Hilden palaa jäälle.

– Lähtökohtaisesti olen valmentaja. Kaukaloon paluusta on parempi, kun en sano mitään, Hilden totesi.

Teräs-Kiekko jatkaa Suomen Cupia jo tällä viikolla. Avauskierrokselta jatkoon pääsi 20 joukkuetta. Toiselle kierrokselle mukaan tulevat 16 Suomi-sarjan joukkuetta. Joukkueet jaetaan kahteentoista kolmen joukkueen lohkoon ja lohkojako selviää alkuviikosta.

– Katsotaan ketä tulee vastaan. Olisihan se mukava pelata Raahe-Kiekkoa vastaan, Finnilä sanoi.