Te­räs-Kiek­ko vei pai­kal­lis­pe­lin

Teräs-Kiekko ratkaisi ottelun voiton viimeisen erän maaleilla.

Teräs-Kiekon maalivahti Ville Hyyppä oli loistavassa vireessä, kun TeKi otti selvän voiton Pyhäjoen Joki-Kiekosta.
Teräs-Kiekon maalivahti Ville Hyyppä oli loistavassa vireessä, kun TeKi otti selvän voiton Pyhäjoen Joki-Kiekosta.

Teräs-Kiekon ja Pyhäjoen Joki-Kiekon tämän kauden ensimmäinen kohtaaminen II-divisioonassa jäi vähän vaisuksi. Kaksi erää mentiin melkein puolivaloilla ja tunne puuttui kaukalosta.

Ennen kaikkea kaukalosta puuttui joukkue, joka olisi osannut viimeistellä paikoistaan. Viimeisessä erässä verkot sitten heiluivat paljon tehokkaammin ja TeKi vei voiton 6-1 (0-0, 1-0, 5-1).

– Hyvä, että ryhdistäydyttiin viimeiseen erään. Kypsymisen merkki, että saatiin pisteet. Painotettiin yksinkertaisempaa peliä ja saatiin enemmän laukauksia maalia kohti, TeKin valmentaja Jari Perttunen kommentoi.

TeKin pelaajat saattoivat muistella liikaa aikaisempaa kohtaamista Suomen Cupissa. Silloin TeKi vei peliä ylivoimaisesti.

– Ehkä poikia vähän hämäsi Suomen Cupin ottelu. Luultiin, että voitetaan pikkunätillä pelillä, Perttunen sanoi.

TeKi avasi maalihanat lopulta toisessa erässä ylivoimalla. PJK:lla oli omat paikkansa, mutta edes avopaikat eivät kelvanneet vieraille. PJK:n ongelmista maalinteossa kertoo paljon ottelun 42 laukausta kohti TeKin maalia ja vain yksi tehty maali.

– Aivan hirvittävä maalinteon tuska. Siinä oli kaksi erää pähkinänkuoressa. Saatiin pelattua peliä 40 minuuttia niin kuin haluttiin. Maalinteossa pitäisi jonkun nousta kantamaan, mutta ei ole vielä löytynyt, PJK:n valmentaja Ville Korpela kommentoi.

PJK:n maalintekovaikeuksia ei tosin voi laskea vain kenttäpelaajien niskaan. TeKin maalilla torjunut Ville Hyyppä venyi loistavasti ja oli iso tekijä siinä, että takaiskujen määrä jäi yhteen.

TeKi karkasi voittoon kolmannessa erässä. Ensin Andreas Malinen ohjasi läheltä ottelun voittomaalin. Hetkeä myöhemmin Toni Luhtavaaran laukaus yllätti Juho Riekin.

PJK kavensi vielä Jeremias Malisen maalilla. Takaa-ajoasemassa PJK:n oli luovuttava taktiikastaan ja TeKille tuli enemmän tilaa.

– Oltaisiin voitu lähteä puolustamaan kivaa 3-1 -tappiota, mutta se ei ole pelin tarkoitus. Takaa-ajoasemassa oli pakko avata peliä ja hakea maaleja. Sitten tuli näkyviin rosterin kapeus ja meidän kuntopohja, Korpela totesi.

Viimeinen niitti ottelulle oli Rauli Nordströmin maali. PJK:n maalille vaihdettu Aleksi Rajaniemi yritti kopata Nordströmin laukauksen, mutta kiekko kaarsi hanskasta korkealla kaarella maaliin. Lopuista TeKi-maaleista vastasivat ykköskentän Kari Sihvonen 1+2 ja Tapio Uusitalo 1+2.