Mainos: Tutustu Raahen Seutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Te­räs­teh­taan pro­lai­set lakkoon kol­mek­si päi­väk­si jou­lu­kuus­sa – koskee muun muassa esi­mie­hiä

Pron joulukuuksi uhkaama kolmipäiväinen lakko koskee myös SSAB:n Raahen tehtaan toimihenkilöitä. Pro haluaa päästä eroon kikytunneista.

SSAB:n prolaiset ammattilaiset, asiantuntijat ja esimiehet ovat jäämässä 3 päivää kestävään lakkoon työehtosopimusten vauhdittamiseksi.
SSAB:n prolaiset ammattilaiset, asiantuntijat ja esimiehet ovat jäämässä 3 päivää kestävään lakkoon työehtosopimusten vauhdittamiseksi.
Kuva: Arkisto / Vesa Joensuu

Toimihenkilöitä edustava Pro uhkaa aloittaa kolmen vuorokauden työnseisauksen 9. joulukuuta vauhdittaakseen työehtosopimusneuvotteluja, joita se on käynyt Teknologiateollisuuden kanssa syyskuusta alkaen.

Ammattiliitto Pron ilmoittama työnseisaus koskee toimihenkilöiden työehtosopimuksen mukaisia töitä erikseen nimetyissä yrityksissä teknologiateollisuudessa, suunnittelu- ja konsulttialalla, kemianteollisuudessa sekä kumi- ja lasikeraamisessa teollisuudessa.

Lakko koskee myös SSAB:n toimihenkilöitä Raahessa ja Hämeenlinnassa.

Ylityökielto Pron teknologiateollisuuden toimihenkilöiden työehtosopimuksen soveltamisalalla jatkuu 11. joulukuuta saakka. Pro on kieltänyt jäsenistöään myös matkustamasta vapaa-ajalla työasioissa 11.12. saakka.

Työnseisaus kestää 9.12. – 11.12. välisen ajan.

Pro on ilmoittanut ehdottomaksi tavoitteekseen kilpailukykysopimuksen tuoman 24 tunnin työajan pidennyksen poistamisen työehtosopimuksista. Ammattiliiton mukaan palkkaratkaisusta ei ole keskusteltu vielä lainkaan.

Pron jäseniä ovat koulutetut ammattilaiset, asiantuntijat ja esimiehet alaan katsomatta.