Ter­veel­li­sem­pää ur­hei­lua kau­ka­los­sa

Tervis-turnauksia on pelattu Raahessa jo useamman vuoden ajan. Tällä kertaa vetovastuu oli Raahen Jääkiekkoklubin F2-junioreilla. Tervis-turnauksia on pelattu Raahessa jo useamman vuoden ajan. Tällä kertaa vetovastuu oli Raahen Jääkiekkoklubin F2-junioreilla.
Tervis-turnauksia on pelattu Raahessa jo useamman vuoden ajan. Tällä kertaa vetovastuu oli Raahen Jääkiekkoklubin F2-junioreilla.
Tervis-turnauksia on pelattu Raahessa jo useamman vuoden ajan. Tällä kertaa vetovastuu oli Raahen Jääkiekkoklubin F2-junioreilla.
Kuva: Roy Viitanen

Raahen Jääkiekkoklubin F2-juniorit isännöivät lauantaina Raahen jäähallissa perinteistä Tervis-turnausta. Nuorisokasvatussäätiön Tervis-projekti on toimintaa, jonka tavoitteena on hyvä ja eheä elämä.

F2-junioreiden joukkueenjohtaja Tuomas Haukipuro kertoo terveellisten elämäntapojen olevan osa joukkueen sääntöjä.

– Tietenkin, kun lasten kanssa toimitaan, niin pyritään ohjaamaan mitä joukkueena tehdään. Esimerkiksi pyritään terveelliseen ruokailuun ja välipaloihin, Haukipuro sanoi.

Noin kahdenkymmenen pelaajan 2011-syntyneiden ikäluokan säännöt eivät ole vain aikuisten ylhäältä sanelemia.

– Pelaajat ovat voineet itse vaikuttaa sääntöihin, joihin kaikki sitoutuvat. Mukana on muun muassa kiusaamisen estäminen, Haukipuro kertoi.

Tervis-turnausta pelattiin Raahessa kymmenen joukkueen voimin. Päivän turnauksessa aikataulullisista syistä enempää joukkueita ei mahtunut.

– Tulijoita olisi ollut enemmän. Turnauksella saadaan omille pelaajille hyvin pelejä ja mukavia kokemuksia, Haukipuro sanoi.

Turnaus kulki Kiekko-Laserin tahtiin. Seuran kaksi joukkuetta kohtasivat finaalissa ja loppuottelu päättyi Kiekko-Laserin valkoisen 8-0 -voittoon Kiekko-Laserin mustasta.

RJK:n valkoinen eteni pronssiotteluun, jossa Kiimingin Kiekko-Poikien valkoinen oli parempi lukemin 1-9. Viidenneksi sijoittui KKP sininen voitettuaan Kiekko-Laserin punaisen 5-4.

Pyhäjoen Joki-Kiekko voitti Limingan Kiekon sijoitusottelussa 11-0 ja oli seitsemäs. RJK punainen päätti turnauksensa 6-1 -voittoon HaU Huskeista ja oli yhdeksäs.